Σε τροχιά υλοποίησης η επέκταση του αεροδρομίου

Υπεραισιόδοξες οι εκτιμήσεις του συντονιστή του έργου της επέκτασης του αεροδρομίου κ. Γιώργου Αναγνωστόπουλου που με δηλώσεις του το μεσημέρι της Πέμπτης 13 Ιουνίου 2019, υποστήριξε ότι για το έργο τςη επέκτασης του αεροδρομίου που θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ 2014-2020 μπορεί να υπάρχει εγκαταστημένος ανάδοχος στα τέλη του 2020.

«Έχουμε ορίσει τεχνικό σύμβουλο για το έργο του αεροδρομίου, βρισκόμαστε στην οριστικοποίηση της οριστικής μελέτης, έχουμε να κάνουμε επικαιροποίησης της περιβαλλοντικής μελέτης και να έχουμε εγκαταστημένο ανάδοχο τέλη του 20120 με προοπτική περαίωσης του έργου 2 με 2,5 χρόνια», δήλωσε ο κ. Αναγνωστόπουλος.

Αναφέροντας κάποια σημαντικά στοιχεία για το έργο σημείωσε ότι πρόσκειται να κατασκευαστεί διάδρομος  με 1800 μέτρα λειτουργικό μήκος και 150 μέτρα εκατέρωθεν για ασφάλεια ώστε να υπάρχει η δυνατότητα να εξυπηρετηθούν αεροσκάφη τύπου Α320 με 150-180 επιβάτες, ενώ παράλληλα στο έργο θα περιλαμβάνεται και η ανακαίνιση του αεροδρομίου. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 15-16 εκατομμύρια ευρώ για τον διάδρομο και 3 εκατομμύρια ευρώ περίπου και για το κτίριο.

Σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα την ίδια μέρα με τη συμμετοχή του δήμου και της περιφέρειας τέθηκαν τα ζητήματα που αφορούν στον συντονισμό των υπηρεσιών για τη δρομολόγηση του έργου, για την ολοκλήρωση του έργου που αφορά τον δήμο στην οδό Χρήστου, κ.λπ.

Καμπανάκι

Αν δεν έχει ενταχθούν οι μελέτες μέχρι τέλος του 2020 κι αν δεν ολοκληρωθεί το έργο μέχρι το 2023 είναι η τελευταία ευκαιρία για την ολοκλήρωση του έργου σημείωσε εν κατακλείδι ο κ. Αναγνωστόπουλος.

Το ίδιο αισιόδοξος δήλωσε και ο αερολιμενάρχης Χίου κ. Μιχάλης Πουπάκης υποστηρίζοντας ότι το «έργο παίρνει σάρκα και οστά» ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το αν εμπλέκεται η σύσκεψη και οι δηλώσεις με την προεκλογική περίοδο ο κ.Αναγνωστόπουλος ήταν κατηγορηματικός «δεν έχουμε σχέση εμείς με τις εκλογές. Εμείς είμαστε τεχνικοί, έχουμε ένα χρονοδιάγραμμα προθεσμίες και με βάση αυτές προχωράμε».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Παντελής Λεγάτος, διαβεβαίωσε ότι το έργο προχωρά με βάση το χρονοδιάγραμμα, έχει δρομολογηθεί και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η ολοκλήρωση της επέκτασης είναι ζητούμενο και επιδίωξη όλων των επαγγελματιών και προς αυτή την κατεύθυνση είναι έτοιμοι να συνδράμουν όποτε και εάν τους ζητηθεί.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια