Σεμινάριο για τις πολυπολιτισμικές προσεγγίσεις στον χώρο της ψυχικής υγείας

Εκπαιδευτικό σεμινάριο διοργανώνει ο Σύλλογος Ψυχολόγων Χίου, το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018 και ώρες 10.00- 18.00, στο ξενοδοχείο Χανδρής Χίου.

Θέμα του σεμιναρίου είναι οι πολυπολιτισμικές προσεγγίσεις στον χώρο της ψυχικής υγείας και εισηγήτρια θα είναι η κα  Αντωνία Παπαστυλιανού, καθηγήτρια κοινωνικής ψυχολογίας,  ΕΚΠΑ.

Το σεμινάριο διάρκειας 15 ωρών  απευθύνεται σε επαγγελματίες ψυχικής υγείας (ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς) και οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Στόχος του σεμιναρίου είναι η κάλυψη των βασικών γνώσεων γύρω από θέματα πολιτισμικής ενημερότητας και ευαισθητοποίησης του επαγγελματία ψυχικής υγείας, ώστε να αναπτύξει πολιτισμική επάρκεια για αποτελεσματικότερη δράση.

Περιεχόμενο: Στο σεμινάριο θα εξεταστούν οι βασικές θεωρητικές προσεγγίσεις στο χώρο της ψυχικής υγείας (βιο-ιατρικό μοντέλο έναντι του βιο-ψυχο-κοινωνικού μοντέλου). Θα αναπτυχθούν βασικοί όροι και  ορισμοί της  Διαπολιτισμικής Ψυχολογίας (πολιτισμός, εξουσία, διακρίσεις, εθνοκεντρισμός, ρατσισμός, ξενοφοβία κ.λπ) που ορίζουν το πλαίσιο δράσης του επαγγελματία ψ.υ.:

Το κόστος συμμετοχής ανά άτομο είναι 40 ευρώ, ενώ για την συμμετοχή στο σεμινάριο θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο σεμινάριο ηλεκτρονικά στο email του Συλλόγου chios.psychologists@gmail.com έως την Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018.