Σφάζονται όλα στον προϋπολογισμό, αλλά τα γάλατα αυξάνονται

Στο αυξημένο ποσό για τα… γάλατα της Υπηρεσίας Καθαριότητας «κόλλησε» η συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής, η οποία συνήλθε το μεσημέρι της Δευτέρας, συνεχίζοντας την συνεδρίαση της Παρασκευής, για την έγκριση του προϋπολογισμού του δήμου Χίου για το 2016.

Ο κ. Στέλιος Καμπούρης, ο οποίος είχε ζητήσει την συνέχιση της συνεδρίασης, προκειμένου να γίνει ενδελεχής έλεγχος όλων των κωδικών, επεσήμανε στην συνεδρίαση της Δευτέρας ότι μέσα στο γενικότερο κλίμα των περικοπών από παντού υπάρχει αύξηση κατά 10.000 ευρώ (από τις 27.000 ευρώ στις 37.000 ευρώ) της δαπάνης για το γάλα, που διαθέτει η Υπηρεσία Καθαριότητας στο προσωπικό. Δεν είμαι κατά των δικαιωμάτων των εργαζομένων, τόνισε, αλά εδώ πρόκειται για μεγάλο ποσό.

Μάλλον ουδείς είχε αντιληφθεί για ποιο λόγο είχε γίνει αυτή η αύξηση, την οποία ο δήμαρχος Χίου κ. Μανώλης Βουρνούς χαρακτήρισε όντως μεγάλη, ο δε αντιδήμαρχος κ. Στρατής Γδύσης επιχείρησε να τη αποδώσει στο γεγονός ότι και οι εργαζόμενοι με πεντάμηνες συμβάσεις δικαιούνται γάλα. Πρόσθεσε δε ότι ο προϋπολογισμός της Υπηρεσίας Καθαριότητας είναι ισοσκελισμένος.

Σε κάθε περίπτωση το ποσό αυτό ισχύει στον προϋπολογισμό και εν τέλει θα κληθεί ο αντιδήμαρχος καθαριότητας κ. Γιώργος Μπελέγρης να ξεκαθαρίσει τα πράγματα και να μεταφέρει το ποσό αυτό ολόκληρο ή μέρος του σε άλλες δαπάνες της Υπηρεσίας, αφού πρόκειται για δαπάνες προερχόμενες από τα ανταποδοτικά τέλη του δήμου Χίου.

Η οικονομική επιτροπή ενέκρινε κατά πλειοψηφία το σχέδιο προϋπολογισμό, το οποίο εισάγεται για έγκριση στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, στις 6 το απόγευμα της Δευτέρας, 21 Δεκεμβρίου 2016.