Σφοδρή κακοκαιρία και χιονοπτώσεις στα ορεινά

Μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες γίνεται η κυκλοφορία των οχημάτων από το 18ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Χίου – Βολισσού έως την διασταύρωση του Πιτυούς, καθώς λόγω των χιονοπτώσεων από το πρωί της Πέμπτης, 29 Δεκεμβρίου 2016, ο δρόμος ουσιαστικά έχει κλείσει.

Από την περιφερειακή ενότητα Χίου έχουν κινητοποιηθεί μηχανήματα (γκρέιντερ) για την διάνοιξη του δρόμου, ενώ από το μεσημέρι και μετά θα αρχίσει και η ρίψη αλατιού για να μην παγώσει το χιόνι στο οδόστρωμα, όπως επισημαίνει ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας κ. Γιάννης Κουντουριάδης.

Επίσης, χιονίζει – χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν δημιουργηθεί προβλήματα στον δρόμο Σπαρτούντα – Διευχά, ενώ αντιολισθητικές αλυσίδες απαιτούνται και στον τμήμα του δρόμου μετά τον Άγιο Μάρκο, στον Προβατά.

Στα βόρεια του νομού, στην περιοχή της Αμανής, από το πρωί της Πέμπτης ρίχνει χιονόνερο και σποραδικά χιονίζει, χωρίς – ωστόσο – να το έχει στρώσει.

Εκτός, όμως, από τις χιονοπτώσεις ή τις κατά τόπους βροχές (χιονόνερο) εξαιρετικά χαμηλές είναι οι θερμοκρασίες, ενώ πνέουν ισχυροί βόρειοι άνεμοι σε όλο το νησί.

Οι οδηγοί πρέπει να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, ενώ για τα σημεία που αναφέρθηκαν πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Για οποιοδήποτε πρόβλημα εξαιτίας των καιρικών συνθηκών οι συμπολίτες μπορούν να επικοινωνούν με το τμήμα Πολιτικής Προστασίας (τηλ. 22710 44212, 6957 690905), με την αστυνομία ή την πυροσβεστική.

Φωτό αρχείου

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια