Σφραγίζουν τα μικρά νησιά με απόφαση της κυβέρνησης

Αυστηροποιούνται οι έλεγχοι στα λιμάνια, ανακοίνωσε ο κ. Νίκος Χαρδαλιάς, υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κατά την ενημέρωση της Τετάρτης 8 Απριλίου 2020, για τον κορονοϊό, από το υπουργείο Υγείας.

«Το πρόστιμο, σε όσους διαπιστωθεί ότι η προσπάθεια μετακίνησης εκτός νομού κατοικίας γίνεται καταχρηστικά και για λόγους αναψυχής, θα διπλασιάζεται», δήλωσε ο υφυπουργός. Σε αυτές τις περιπτώσεις δηλαδή, το πρόστιμο που θα επιβάλλεται θα είναι 300 ευρώ, θα αφαιρούνται οι πινακίδες του οχήματος για 60 ημέρες και ο οδηγός θα υποχρεώνεται να επιστρέψει.

Ο κ. Χαρδαλιάς υπενθύμισε, δε, ότι όσοι μετακινούνται προς τη μόνιμη κατοικία τους, θα παραμείνουν αποκλεισμένοι στα χωριά τους και δεν θα μπορούν να επιστρέψουν ούτε στην εργασία τους.

«Κανένα εισιτήριο δεν θα εκδοθεί, καμία επιβίβαση δεν θα γίνει χωρίς τη δήλωση Ε1 ή ειδική βεβαίωση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς.

Τέλος, ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι αναστέλλεται έως τις 27 Απριλίου η προς και μεταξύ των νησιών συγκοινωνία, τόσο ακτοπλοϊκά όσο και αεροπορικά. «Εξαίρεση θα γίνεται για τη μετακίνηση των μόνιμων κατοίκων προς το νησί κατοικίας τους, όπως και των κατοίκων μικρών νησιών προς μεγαλύτερα, εντός του ίδιου δήμου, για τις περιπτώσεις που καλύπτονται μόνο για τις κατ’ εξαίρεση μετακινήσεις Β1, Β2 και Β3. Για παράδειγμα, οι κάτοικοι της Σύμης θα μπορούν να πάνε στη Ρόδο, αλλά όχι οι κάτοικοι της Ρόδου στη Σύμη», δήλωσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Κοντολογίς:

1. Απαγορεύεται η μετάβαση των κατοίκων της Χίου προς τις Οινούσσες ή τα Ψαρά.

2. Επιτρέπεται άπαξ η μετακίνηση των μονίμων κατοίκων προς τα νησιά χωρίς δικαίωμα επιστροφής μέχρι τη λήξη των μέτρων.

3. Επιτρέπεται η μετακίνηση από Οινούσσες και τα  Ψαρά στη Χίο μόνο για αυστηρά περιορισμένους και αιτιολογημένους λόγους (Β1-3).

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια