Σφυροκόπημα Κάρμαντζη για την μαύρη προπαγάνδα και την λαθροχειρία των φωτό

Την έντονη αντίδραση των παρατάξεων της αντιπολίτευσης προκάλεσε η ανάρτηση του δημάρχου Χίου κ. Σταμάτη Κάρμαντζη με την μαύρη προπαγάνδα, ενώ – συνάμα – τον κατηγορούν για ανάρτηση φωτογραφιών από την Μόρια και τον Πειραιά, που τις παρουσιάζει ότι δήθεν είναι από τη Χίο.

Συμμαχία Αξιών: Οι Χιώτες θα δώσουν απάντηση στους ψεύτες και λαϊκιστές

Ο κ. Κάρμαντζης στην προσπάθειά του να νομιμοποιήσει την πολιτική του πολιτικού του συνεταίρου και να επιρρίψει ευθύνες στην τοπική κοινωνία που αντιδρά στην δημιουργία υπερδομής δημοσιεύει φωτογραφίες από τη Μόρια και τον λιμένα Πειραιά ως φωτογραφίες με συμπλοκές από μετανάστες «στην πλατεία και στις γειτονιές της Χίου».

Ευτυχώς, εμείς γνωρίζουμε τον τόπο μας και τους ανθρώπους του και αυτοί θα δώσουν απάντηση στους ψεύτες και στους ασυνεπείς λαϊκιστές που διαδίδουν ψευδείς εικόνες.

Χίος Μπροστά: Έπεσε η μάσκα του δημάρχου, τάσσεται με την καταστροφή της Χίου

Ο κ. Κάρμαντζης με ανάρτησή του στο διαδίκτυο επιχειρεί να «απαντήσει» με ποιους είναι. Στον πανικό του και εκτελώντας τις εντολές των «φίλων» με το σκονάκι που του έδωσαν, μας εμφανίζει τις εικόνες από την πόλη της Χίου προ ΒΙΑΛ. (Οι «φίλοι» του υποβολείς μη γνωρίζοντας την Χίο, τον εξέθεσαν δίνοντας του να αναρτήσει όπως και έπραξε και φωτογραφίες από τη Μόρια και τον Πειραιά!).

Η λύση που δέχθηκε τότε ο κ. Κάρμαντζης ήταν η ΒΙΑΛ. Του θυμίζουμε τις δηλώσεις του όταν άνοιγε τα Ταμπάκικα και ζητούσε να «επισπευστεί» η διαμόρφωση της ΒΙΑΛ, για να «αντιμετωπιστεί» το πρόβλημα. Δυστυχώς, για αυτόν οι δηλώσεις του παραμένουν και δείχνουν τις κυβιστήσεις του.

Και τότε ως αντιπεριφερειάρχης και τώρα η λύση για τον κ. Κάρμαντζη ήταν να γίνει δομή. Τότε στη ΒΙΑΛ, τώρα όπου να ‘ναι, ακόμη και στο Θόλος.

Τα αποτελέσματα της ΒΙΑΛ τα έζησαν όλοι οι Χιώτες στο πετσί τους. Τα ίδια θέλει να ζήσουν και πάλι με μόνιμη δομή πολλαπλών ρόλων κατά παράβαση ακόμη και αυτού που ο ίδιος ψήφισε.

Δεν έχει καταφέρει να αρθρώσει ούτε μία λέξη για να υπερασπιστεί την δημοτική περιουσία στο Θόλος, ως οφείλει ως δήμαρχος, απεναντίας το μόνο που τον ένοιαξε στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. ήταν να ακούσει τα δικά του συγχαρητήρια η κυβέρνηση κι ο πολιτικός του συνοδοιπόρος, λες κι αυτό ήταν το επείγον .

Είναι φανερό ότι είναι σε καθεστώς πανικού και προκειμένου να εξυπηρετήσει τα σχέδια του φίλου του για την κατασκευή της υπερδομής, χρησιμοποιεί την έωλη “απειλή” του υπερπληθυσμού μεταναστών στο νησί. Δυστυχώς ή δεν ξέρει τι σημαίνει η λειτουργία υπερδομής με ΠΡΟΚΕΚΑ και εξέταση ασύλου που μαθηματικά θα οδηγήσει σε χειρότερες καταστάσεις από αυτές που χρησιμοποιεί για να εκφοβίσει τον κόσμο της Χίου ή είναι απλά επικίνδυνος.

Ο κ. Κάρμαντζης πήρε θέση και είναι με την καταστροφή της Χίου.

ΛΑΣ:  Ο Κάρμαντζης επιχειρεί εγείρει  ρατσιστικά και ξενόφοβα αντανακλαστικά

Δεν σταμάτησε τον πολιτικό κατήφορό του ο δήμαρχος Χίου στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, που για να δικαιολογήσει την ταύτισή του με την κυβέρνηση και το alter ego του, τον υπουργό κ. Μηταράκη, διαστρέβλωσε για πολλοστή φορά την πραγματικότητα και τις αποφάσεις του δημοτικού συμβούλιου, επιρρίπτοντας τις δικές του ευθύνες στις αντιπολιτεύσεις.

Το προχώρησε ακόμα περισσότερο, προσπαθώντας με λαθροχειρίες, να εγείρει  ρατσιστικά και ξενόφοβα αντανακλαστικά, για να πείσει στην υποτιθέμενη αναγκαιότητα των κέντρων φυλακών της Ε.Ε., σύμφωνα και με το κυβερνητικό αφήγημα, αποδεικνύοντας την αξία των λόγων του για τη δήθεν διαφωνία του για το Θόλος.

Ανήρτησε φωτογραφίες στον προσωπικό του λογαριασμό, όπως καταγγέλλει σε ανάρτησή της η « Συμμαχία Αξιών», από παλαιά επεισόδια σε Μόρια και Πειραιά, για να ρίξει λάσπη, προσπαθώντας να κρύψει τις δικές του κυβιστήσεις στο προσφυγικό – μεταναστευτικό. 

Ο «δε θα επιτρέψουμε τέτοιες εικόνες», αδυνατεί να καταλάβει ότι αυτές οι εικόνες, ακόμα και της Χίου να ήταν, είναι εικόνες του πολύμηνου εγκλεισμού, της μακρόχρονης αναμονής ασύλου και του στοιβάγματος αυτών των ανθρώπων στα ΚΥΤ των νησιών σε άθλιες συνθήκες. Με λίγα λόγια, αποδεικνύουν τις ευθύνες των κυβερνήσεων που ίδρυσαν και διατήρησαν τα ΚΥΤ στα νησιά και αφορούν και τον ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά και τη σημερινή της Ν.Δ. με την πολιτική των υπερδομών.

Αδυνατεί να καταλάβει ότι η όποια αποσυμφόρηση των νησιών, έχει να κάνει με τον αγώνα των Χιωτών και των άλλων νησιωτών, να μην περάσουν οι πολιτικές της κυβέρνησης και της Ε.Ε., που με την συμμετοχή τους στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, οξύνουν το προσφυγικό μεταναστευτικό και εργαλειοποιούν τον πόνο των θυμάτων της πείνας  και του πολέμου, με το να τους εγκλωβίζουν στα νησιά μας.

Αυτή την πολιτική του εγκλωβισμού αντιπαλεύουμε, με το να μη δεχόμαστε κανένα κέντρο φυλακή πουθενά πάνω στο νησί, πλην ενός χώρου καταγραφής και ταυτοποίησης, γιατί η απόδοση ασύλου, το ΠΡΟΚΕΚΑ και το γκριζάρισμα των συνόρων είναι αυτά που καταδικάζουν τα νησιά και τη Χίο σε ένα μόνιμο και επικίνδυνο πρόβλημα για τους κατοίκους και για τους πρόσφυγες και μετανάστες.

Αυτά έχει ψηφίσει το δημοτικό συμβούλιο, αυτά διαστρεβλώνει ο δήμαρχος και οι παρατρεχάμενοί του και προσπαθούν όλοι μαζί με «σκονάκια» του κ. Μηταράκη να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.

Έχουν διαλέξει στρατόπεδο στην απέναντι όχθη, αλλά  δυστυχώς γι αυτούς, ευτυχώς για το νησί μας η πλειοψηφία των Χιωτών, όπως αποδείχτηκε και στη σημερινή συγκέντρωση στο Θόλος, τους έχει πάρει είδηση και δεν «τσιμπάει» στις προβοκάτσιες τους.

Χιακή Συμπολιτεία: Πρωταθλητής των fake news ο Κάρμαντζης

Όταν στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο καταγγείλαμε ότι ο δήμαρχος Χίου με την τακτική του συμβάλει στον εκφασισμό και καλλιεργεί την ρατσιστική ρητορική στην τοπική κοινωνία δεν περιμέναμε ότι θα δικαιώσει τόσο γρήγορα την τοποθέτησή μας.

Σε ανάρτησή του στο Facebooko δήμαρχος απευθύνεται στα ξενοφοβικά στερεότυπα κι επιχειρεί για μια ακόμα φορά να τρομοκρατήσει και να εκβιάσει τους πολίτες, χρησιμοποιώντας ανερυθρίαστα φωτογραφίες προσφύγων από άλλες περιοχές, παρουσιάζοντάς τους ως απειλητικό όχλο.

Φαίνεται ότι επειδή δεν του βγαίνει ο κοινός σχεδιασμός με τον κ.Μηταράκη για το στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Θόλος, έχει επιλέξει τον κατήφορο της φτηνής προπαγάνδας και των fake news. Η προσπάθεια αυτή θα ήταν απλά γελοία αν δεν ήταν επικίνδυνη.

Το δημοτικό συμβούλιο, τα τοπικά συμβούλια, πλήθος τοπικών φορέων και πολιτών έχουν τοποθετηθεί συγκεκριμένα και ξεκάθαρα. Όσο κι αν προσπαθούν Μηταράκης – Κάρμαντζης να θολώσουν τα νερά. 

Δίκτυο Πολιτών: Υποδαύλιση ρατσισμού από τον δήμαρχο

Γνωστό ότι μια εικόνα ίσον χίλιες λέξεις. Όμως, ότι χίλιες (περίπου) εικόνες ισούνται με μία λέξη: «Ρατσισμός», μας το έμαθε ο δήμαρχος. Μάλιστα, μαζί με το συνοδευτικό κείμενο της πρόσφατης ανάρτησής του, οι λέξεις γίνονται δύο: Υποδαύλιση ρατσισμού.

Μιλάμε για υποδαύλιση κεκαλυμμένη με κινητήριο μοχλό τον εκφοβισμό των πολιτών. Πιο ειδικά, τον πρόστυχο εκφοβισμό γιατί εδώ  γεννάται το ερώτημα: Πώς ο δήμαρχος, που κατασπατάλησε χρήμα για να στολίσει τα Χριστούγεννα και να ανυψώσει το θρησκευτικό μας συναίσθημα, στις φωτογραφίες αναξιοπαθούντων δυστυχισμένων βλέπει εχθρούς; Πώς τις χρησιμοποιεί ως φόβητρο κι όχι ως κίνητρο για αλληλεγγύη; Πάλι καλά που δεν έβαλε και εικόνες πτωμάτων στο νερό για να υποδηλώσει τη θαλάσσια ρύπανση.

Έτσι κι αλλιώς δεν τιμά κανέναν δήμαρχο η επιχείρηση εκφοβισμού των  πολιτών. Κυρίως, όμως, κατακριτέα είναι η στάση εκείνου για τον οποίο όλοι υποψιαζόμαστε πως ανώτερος στόχος του είναι η πώληση εκδούλευσης στους Μηταράκη – Μητσοτάκη. Μπροστά στο αλισβερίσι αυτό αψηφά και τον θεσμικό του ακόμη ρόλο που υπαγορεύει προσφορά υπηρεσίας στο θέλημα και στα συμφέροντα του τόπου και του λαού. Και ο λαός εκφράστηκε ομόφωνα στο δημοτικό συμβούλιο.

Αλλά, εν τέλει, ίσως πρόκειται απλώς για ζήτημα παρανόησης παρώνυμων λέξεων: Άλλο γλειφτική κι άλλο γλυπτική.

Και την γλυπτική στην δημοκρατία την φιλοτεχνεί ο λαός κι όσο πιο βαθιά σκαλίζει τον πηλό της, τόσο πιο κοντά φτάνει στην ουσία της και τόσο πιο πολύ δυναμώνει η ματιά και η φωνή του. Και στο Θόλος, ο λαός θα ακουστεί βροντερά κι η ματιά του θα καίει κ. δήμαρχε.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια