Το ψύχος δεν έκαμψε το πάθος για αξιοπρέπεια

Ούτε το τσουχτερό κρύο, ούτε οι θυελλώδεις άνεμοι στάθηκαν εμπόδιο στη συγκέντρωση «Ανάσα Αξιοπρέπειας», που διοργάνωσαν το απόγευμα της Τετάρτης πολίτες στην κεντρική πλατεία της Χίου, ταυτόχρονα με όλες τις πόλεις στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Πάνω από 350 άτομα από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους διαδήλωσαν την στήριξη τους στην ελληνική κυβέρνηση και στον αγώνα για μια ανάσα αξιοπρέπειας, κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους και δανειστές μας.

anasa axiopr 008

«Αυτή την ώρα που η ελληνική κυβέρνηση διαπραγματεύεται για το μέλλον της πατρίδας , μαζί της συμπαραστάτης είναι ολόκληρος ο ελληνικός λαός. Είμαι σίγουρος ότι αυτό που θα αποφασιστεί θα είναι προς όφελος του λαούς μιας και αυτά που γίνονται είναι μαζί με το λαό, για το λαό», δήλωσε ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης, που έδωσε το παρών στη συγκέντρωση.

Για τα δεδομένα της Χίου, όπου όλοι λίγο πολύ ζήσαμε τις προεκλογικές συγκεντρώσεις των κομμάτων και των υποψηφίων, η συγκέντρωση της Τετάρτης ήταν μια καλή συγκέντρωση. Ήταν μια τολμηρή συγκέντρωση σε ανοικτό χώρο, όπου – λόγω του ισχυρού ψύχους – οι αντοχές κρατούσαν το πολύ 15 λεπτά.

Κι όμως για περισσότερη από μια ώρα εκατοντάδες άνθρωποι αψηφώντας πολλά έδωσαν τη δική τους φωνή κι αυτό πρέπει να αναγνωρισθεί από κάθε πολίτη σε όποια πολιτική ή κομματική πλευρά κι αν τάσσει τον εαυτό του.