ΚΟΙΝΩΝΙΑ
0

Συγκέντρωση δεν έγινε, παραμένει η αντίθεση στην εγκατάσταση προσφύγων στο Βουνό

Συγκέντρωση δεν έγινε, παραμένει η αντίθεση στην εγκατάσταση προσφύγων στο Βουνό

Οι ψυχραιμότερες φωνές επικράτησαν των ακραίων κι αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για το απόγευμα της Πέμπτης 7 Δεκεμβρίου 2017 συγκέντρωση των κατοίκων του Βουνού ενάντια στην εγκατάσταση προσφύγων σε ξενοδοχειακή επιχείρηση στο χωριό τους.

Η αντίθεση των κατοίκων είναι δεδομένη. Η πρόεδρος του χωριού κα Μαριάννα Κοκολάκη δήλωσε στον astraparis.gr: “Αντιλαμβάνομαι τις ανάγκες του επιχειρηματία τουριστικών καταλυμάτων στο Βουνό. Μπορεί να το βλέπει σαν “σανίδα σωτηρίας”. Εμείς δεν αποδεχόμαστε την εγκατάσταση μεταναστών στο χωριό μας, το οποίο δεν διαθέτει προϋποθέσεις ασφαλούς παραμονής και ασφάλεια στους ηλικιωμένους κατοίκους.

Δεν αποδεχόμαστε κοινή συμβίωση γιατί απειλείται η κοινωνική συνοχή και η καθημερινότητά μας. Ζούμε σε ένα χωριό σε απόσταση 30 λεπτών από την πόλη. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε δομές υποστηρικτικές ιατρείο, πυροσβεστική, καθώς και δυνάμεις καταστολής πχ.αστυνομία.

Αν γίνει κάποια συμπλοκή ποιος θα αναλάβει την ευθύνη; Δεν είμαστε ρατσιστές. Βλέπουμε ότι έχουμε εθνικό πρόβλημα. Ηθικά είναι χρέος να το λύσουμε”.

Μοιραστείτε το:
  • rss