Συλλαλητήριο κατά της κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ

17

Συλλαλητήριο κατά της κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ οργανώνουν σωματεία της Χίου, την προσεχή Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 6.30 το απόγευμα, στην είσοδο της Απλωταριάς.

Την πρόσκληση υπογράφουν το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου, το νομαρχιακό τμήμα Χίου της ΑΔΕΔΥ, ο Σύλλογος Γυναικών Χίου και το Σωματείο Συνταξιούχων Χίου ΕΦΚΑ και καλούν σε αγώνα με τα ακολουθα αιτήματα:

  • Να καταργηθεί ο ΦΠΑ στα είδη λαϊκή κατανάλωσης.
  • Αφορολόγητο ατομικό όριο για όλους 20.000 ευρώ, προσαυξανόμενο 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Να εκπίπτουν από τη φορολόγηση και οι δαπάνες υγείας, ΔΕΗ, θέρμανσης, νερού, τηλεφώνου.
  • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών.
  • Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική – λαϊκή οικογένεια.
  • Να φορολογούνται με 45% τα κέρδη και τα περιουσιακά στοιχεία του μεγάλου κεφαλαίου.

«Ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ στα νησιά είναι κατάκτηση πολύχρονων αγώνων. Η κατάργησή του αποτελεί προαπαιτούμενο του 3ου μνημονίου που ψήφισαν μαζί ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ κ.ά.

Να μην επιτρέψουμε να περάσει!

Αρκετά πληρώσαμε την πολιτική και τον εμπαιγμό της κυβέρνησης και των κομμάτων που υπηρετούν τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων. 

Δεν θα αποδεχτούμε να μας καταδικάσουν στην φτώχεια.

Δεν αποδεχόμαστε τον ληστρικό ΦΠΑ στα ήδη λαϊκής κατανάλωσης. Η πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Χίου, έχει τεράστια ευθύνη. Μαζί με τις πλειοψηφίες των οργανώσεων εμπόρων και των επιμελητηρίων των νησιών, από τη μια καταγγέλλουν στα λόγια τα μνημόνια και στην πράξη εφαρμόζουν την ελαστικοποίηση των ωραρίων, διευκολύνουν την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας κ.λπ.

Έκαναν ότι δεν είδαν το κάλεσμα των εργατικών κέντρων Λέσβου, Σάμου και Δωδεκανήσων. Ενώ παράλληλα οργάνωσε σύσκεψη καλώντας τους βουλευτές Χίου (ψήφισαν το 3ο μνημόνιο που περιλαμβάνει την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά), αλλά και τον δήμαρχο Χίου (που έχει αυξήσει 150% τα ανταποδοτικά τέλη, έστειλε τα ΜΑΤ να σπάσουν τις κινητοποιήσεις των συμβασιούχων).

Εμείς οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα και στο εμπόριο, στο Δημόσιο, οι γυναίκες, οι συνταξιούχοι, μαζί με τους μικρομεσαίους αγρότες, έμπορους και βιοτέχνες, τους φοιτητές πρέπει να γίνουμε τώρα μια γροθιά και να συναντηθούμε στον αγώνα εναντίον της φοροεξόντωσής μας, για αναπλήρωση των μεγάλων απωλειών που μας επέβαλαν», τονίζουν στην ανακοίνωσή τους οι φορείς.

Σχόλια