Συνελήφθη για εκβίαση επιχειρηματίας, για να μην διεκδικήσει παραλία

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 18:32 Επιβεβαιώθηκε, με επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χίου, η σύλληψη – το πρωί της Δευτέρας 18 Μαΐου 2015 – από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας ενός 33χρονου Έλληνα, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της εκβίασης.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από τα στοιχεία της έρευνας, αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο 33χρονος απαίτησε εκβιαστικά από τον 57χρονο, συνολικά το χρηματικό ποσό των 21.000 ευρώ, για τη μεταξύ τους διευθέτηση, υπόθεσης επαγγελματικής φύσεως.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 12:52 Σε αστυνομικό θρίλερ εξελίχθηκαν οι δημοπρασίες για την μίσθωση παραλιών της Χίου, καθώς από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χίου συνελήφθη για εκβίαση ένας επιχειρηματίας, ο οποίος ζήτησε από έναν άλλον το ποσό των 21.000 ευρώ, προκειμένου να αποσυρθεί από την διαδικασία του διαγωνισμού για την παραλία των Γλάρων.

Ο εκβιασθείς, σύμφωνα με πληροφορίες από αξιόπιστες πηγές, μετά από συνεννόηση με την Ασφάλεια, προσήλθε στην συναλλαγή με προσημειωμένα χαρτονομίσματα και ο δράστης του εκβιασμού συνελήφθη από τους αστυνομικούς.

Υπενθυμίζουμε ότι η διαδικασία των διαγωνισμών, που πραγματοποιείται σήμερα Δευτέρα, στο δημαρχείο Χίου, αφορά τέσσερις παραλίες της Χίου και συγκεκριμένα των Γλάρων, της Αγίας Φωτιάς και δύο στην Κώμη.