Σημεία καρμανιόλες στον Καρφά – Προειδοποιεί ο Σύλλογος Επαγγελματιών

Προ των ευθυνών τους σε περίπτωση τροχαίου δυστυχήματος θέτουν τους αρμόδιους τα μέλη του Συλλόγου Επαγγελματιών Καρφά, Αγίας Ερμιόνης και Μέγα Λημνιώνα, εντοπίζοντας τα επικίνδυνα σημεία και ζητώντας την τοποθέτηση πασάλων ώστε να μην μπορούν να σταθμεύουν αυτοκίνητα στον δρόμο Χίου- Καρφά.

Ένα από τα χαρακτηριστικότερα τέτοια σημεία είναι η στροφή του ξενοδοχείου “ΕΡΥΘΑ”  και δεύτερο η στροφή απέναντι από το πρώην κτίριο  Γιαμμού  προς το ξενοδοχείο Sea View.

“Από τον Απρίλιο είχαμε επισημάνει προς την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Χίου για την επικινδυνότητα που υπάρχει σε συγκεκριμένα σημεία στο οδικό δίκτυο Χίου – Καρφά – Μέγα Λιμνιώνα.

Συγκεκριμένα ζητήθηκε από τον Σύλλογό μας (γραπτώς με αίτηση) να τοποθετηθούν πλαστικά πασαλάκια, που θα εμποδίζουν την στάθμευση οχημάτων κατά μήκος των επικίνδυνων σημείων που δύναται να προκληθεί τροχαίο δυστύχημα.

Η απάντηση της αρμόδιας υπηρεσίας του Δήμου Χίου ήταν ότι : “τοποθετούνται μόνο σε σημεία στα οποία εμποδίζεται συστηματικά η στροφή των μέσων μαζικής μεταφοράς”!

Δεν μπορούμε να αντιληφθούμε πως είναι δυνατόν να υπάρχει άμεσος κίνδυνος εμπλοκής ατυχήματος από τα ΙΧ, όπως γίνεται τώρα εξαιτίας της χαμηλής ορατότητας και της στενότητας της οδού από στάθμευση αυτοκινήτων σε επικίνδυνα σημεία εμποδίζοντας ταυτόχρονα την ομαλή διέλευση, αλλά για τα οχήματα των μέσων μαζικής μεταφοράς, που είναι και μεγαλύτερα σε μέγεθος,  να μην υπάρχει!

Ούτε είναι αρμοδιότητά μας να αστυνομεύουμε αλλά και ούτε θέλουμε να καταγγέλλουμε τους επισκέπτες της περιοχής μας για παράνομο παρκάρισμα.

Για αυτό τον λόγο θα παρακαλούσαμε τους “αρμόδιους¨ να αντιληφθούν ότι υπάρχουν σημεία καρμανιόλες (κυριολεκτικά) και θα πρέπει προληπτικά να τοποθετήσουν εμπόδια αποτροπής στάθμευσης ώστε να αποσοβηθούν τα ατυχήματα.”, αναφέρουν στην ανακοίνωση τους.

Σχόλια