Συμπαραστέκεται στους Σκούφαλο και Αμπαζή το δημοτικό συμβούλιο

Επαναβεβαίωσε και έκανε δεκτό ομόφωνα το ψήφισμα συμπαράστασης στους κ.κ. Μάρκο Σκούφαλο και Γιώργο Αμπαζή, που διώκονται για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης και εξύβρισης του εκπροσώπου της ΚοινΣΕπ ΑΚΜΗ, το δημοτικό συμβούλιο Χίου στην συνεδρίαση της Πέμπτης, 25 Ιανουαρίου 2018.

Συγκεκριμένα η απόφαση ανέφερε:

«Το Δ.Σ. του δήμου Χίου  επαναβεβαιώνοντας προηγούμενες  αποφάσεις του, συμπαραστέκεται στο συνάδελφο Μάρκο Σκούφαλο, επικεφαλή της Λαϊκής Συσπείρωσης δήμου Χίου, καθώς και στον Γιώργη Αμπαζή, υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Χίου στο Β. Αιγαίο με τη ΛΑΣ και μέλους του Δ.Σ. της ΔΗΚΕΧ, που δικάζονται στις 29.1.2018 εξ αναβολής, λόγω δίωξης από τον πρώην ιδιοκτήτη της ιστοσελίδας Chiospress και εκπροσώπους της ΚοινΣΕπ ΑΚΜΗ.

Ο συγκεκριμένος διασύρει τα τελευταία χρόνια τα ως άνω αυτοδιοικητικά στελέχη προσπαθώντας να πλήξει το κύρος τους στη χιακή κοινωνία και το ίδιο έχει συμβεί και με αρκετά μέλη του νυν δημοτικού συμβουλίου και τον ίδιο τον δήμαρχο.

Οι Μάρκος Σκούφαλος και Γιώργης Αμπαζής δεν διώκονται για κοινά ποινικά αδικήματα, για προσωπικούς ή άλλους λόγους, αλλά για την πολιτική τους άποψη και στάση.

Οι απόπειρες τρομοκράτησης δημοτικών συμβούλων υπηρετούντων ή υποψήφιων και γενικότερα, η ποινικοποίηση της πολιτικής ζωή του τόπου, μας βρίσκει κάθετα αντίθετους».

Συμπαράσταση και από τον Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Χίου

Την συμπαράστασή του εκφράζει, επίσης, με ανακοίνωσή του το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Χίου.

«Οι Μάρκος Σκούφαλος και Γιώργης Αμπαζής δεν διώκονται για κοινά ποινικά αδικήματα, για προσωπικούς ή άλλους λόγους, αλλά για την πολιτική τους άποψη και στάση ενάντια στις λεγόμενες «Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις» (ΚοινΣΕπ). Εξέφρασαν δημόσια τη γνώμη τους ως όφειλαν, καλώντας τον χιώτικο λαό να αγωνιστεί για τα δικαιώματά του ενάντια στην δράση και τη λειτουργία των ΚοινΣΕπ, ενάντια στις απευθείας αναθέσεις και στη διασπάθιση του δημόσιου χρήματος. Παράλληλα, διεκδίκησαν το δικαίωμα των εργαζομένων να εργάζονται με σταθερές εργασιακές σχέσεις, που απειλούνται από τις ΚοινΣΕπ, ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις κοινωνικών δομών που προωθούνται και μέσω των ΚοινΣΕπ.

Οι απόπειρες τρομοκράτησης κάθε αγωνιστή, κάθε ανθρώπου ή φορέα που αντιτίθεται στις αντιλαϊκές πολιτικές απ’ οπουδήποτε και αν προέρχονται, πρέπει να πέσουν στο κενό, να συναντήσουν την καθολική αντίσταση όλων των συνδικαλιστικών φορέων, των απλών λαϊκών ανθρώπων, γιατί ανοίγει την όρεξη  για την ποινικοποίηση των αγώνων, του δικαιώματος στην απεργία, της παραπέρα ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος.

Ανάλογο ψήφισμα συμπαράστασης στους κ.κ. Μάρκο Σκούφαλο και Γιώργο Αμπαζή εξέδωσε το διοικητικό συμβούλιο του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια