Συναντάται με Ν. Καρβούνη για το οικόπεδο, σε αναμονή με Π. Κουρουμπλή

Με τον διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής, Πειραιά και Αιγαίου κ. Νίκο Καρβούνη συναντάται την προσεχή Τρίτη 19 Μαΐου 2015, ο διοικητής του νοσοκομείου Χίου κ. Γιώργος Επιτροπάκης.

Αντικείμενο της συνάντησης είναι η απεμπλοκή της διαδικασίας πώλησης του οικοπέδου του Νοσοκομείου, στην περιοχή του αεροδρομίου Χίου, που έχει βαρύνει ακόμα περισσότερο το κλίμα στις σχέσεις του κ. Επιτροπάκη με την κυβέρνηση και τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ.

Να σημειώσουμε ότι εξ αυτού του λόγου έχει δημιουργηθεί σχεδόν πολεμικό κλίμα, καθότι ο κ. Επιτροπάκης όχι μόνον αρνείται να παραιτηθεί, όπως του εζητήθη από τον υπουργό Υγείας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, αλλά – επιπροσθέτως – επιμένει στην πώληση του οικοπέδου.

Η ειλημμένη ομοφώνως απόφαση από το διοικητικό συμβούλιο του Νοσοκομείου για την πώληση εγκρίθηκε χθες με μεγάλη πλειοψηφία και από την 23μελή ενοριακή επιτροπή της περιουσίας του Ιδρύματος, η οποία έχει μεν γνωμοδοτικό χαρακτήρα, πλην – όμως – ο ίδιος την θεωρεί ως επιδοκιμασία της πολιτικής του.

Υπενθυμίζεται ότι για την πώληση του οικοπέδου είναι απαραίτητη η έγκριση του υπουργού Υγείας, κάτι που προς το παρόν τουλάχιστον δεν φαίνεται εφικτό. Ο κ. Επιτροπάκης έχει ζητήσει για τον σκοπό αυτό να συναντηθεί, την προσεχή εβδομάδα, με τον υπουργό Υγείας, κάτι που ωστόσο είναι ακόμα αβέβαιο.