Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα για την διάρρηξη στα «Θαλασσοπούλια»

Στην τσιμπίδα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χίου έπεσαν τέσσερα άτομα (Ρομά), οι οποίοι εμπλέκονται στην πρωτοφανή διάρρηξη και καταστροφή που έγινε την περασμένη Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015, στην κατασκήνωση «Θαλασσοπούλια», στην περιοχή της Συκιάδας Χίου.

Η εξιχνίαση της υπόθεσης, καθώς και μιας άλλης διάρρηξης, που είχε γίνει από τους ίδιους στον Ναυτικό Όμιλο Χίου, έγινε το πρωί της Παρασκευής, 27 Νοεμβρίου 2015 και εκτός από τους τέσσερις συλληφθέντες, ηλικίας από 15 έως 20 ετών, δικογραφία σχηματίσθηκε σε βάρος ενός ακόμα 19χρονου συνεργού τους (Ρομά).

Όλοι οι εμπλεκόμενοι στις διαρρήξεις και κλοπές κατηγορούνται για τα αδικήματα της διακεκριμένης κλοπής και τις πρόκλησης φθορών.

Όπως προέκυψε από τα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας, οι δράστες, ενεργώντας  με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, διέπραξαν κατά το χρονικό διάστημα του τελευταίου πενθημέρου, δύο τουλάχιστον κλοπές – διαρρήξεις, στην ευρύτερη περιοχή της Χίου.

Στην πρώτη περίπτωση, διέρρηξαν κτίριο ιδιοκτησίας του Ναυτικού Ομίλου Χίου και ακολούθως αφαίρεσαν από αυτό κουφώματα αλουμινίου μεγάλης αξίας, ενώ στη δεύτερη περίπτωση, διέρρηξαν τις εγκαταστάσεις της κατασκήνωσης «Θαλασσοπούλια» ιδιοκτησίας του κ. Αντώνη Ζαννίκου και αφαίρεσαν από το εσωτερικό, διάφορα μεταλλικά αντικείμενα και είδη εξοπλισμού, ενώ προκάλεσαν φθορές στον χώρο, καθώς και σε ένα όχημα που ήταν σταθμευμένο.

Μέρος των κλοπιμαίων βρέθηκε στην κατοχή των δραστών και κατασχέθηκε, ενώ το προανακριτικό έργο και τις έρευνες διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χίου.