ΚΟΙΝΩΝΙΑ
0

Συνέχιση εργασιών στην ΒΙΑΛ ζητά το Δημόσιο

Συνέχιση εργασιών στην ΒΙΑΛ ζητά το Δημόσιο

Αίτηση για την ανάκληση της προσωρινής διαταγής απαγόρευσης εκτέλεσης κάθε είδους εργασιών μεταφοράς και εγκατάστασης οικίσκων στην ΒΙΑΛ κατέθεσε το ελληνικό Δημόσιο, το μεσημέρι της Τρίτης, 5 Δεκεμβρίου 2017.

Η αίτηση θα εκδικασθεί την προσεχή Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 12 το μεσημέρι και ουσιαστικά ο στόχος της είναι να αρθεί η απαγόρευση και να επιτραπεί η συνέχιση των εργασιών έως ότου οριστικά αποφασίσει το δικαστήριο για την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, στις 16 Ιανουαρίου 2018, που κατέθεσε ο δήμος Χίου.

Να υπενθυμίσουμε ότι η ειρηνοδίκης Χίου, στην οποία κατετέθη η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, την Τετάρτη 29  Νοεμβρίου 2017 εξέδωσε την προσβαλλόμενη με την αναφερθείσα αίτηση προσωρινή διαταγή και όρισε την συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων στις 16/1/2018.

Το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής πρακτικά ζητά να συνεχισθούν εν όψει του χειμώνα οι εργασίες εγκατάστασης των οικίσκων, προκειμένου να στεγασθούν οι υπεράριθμοι κατά πολύ πρόσφυγες και μετανάστες της ΒΙΑΛ, οι οποίοι σήμερα διαμένουν σε σκηνές, αλλά και πρόχειρα καταλύματα.

Μοιραστείτε το:
  • rss