Σίσυφος το Σαραπιό, το αδειάζει η ΔΕΥΑΧ, το γεμίζουν οι βροχοπτώσεις

Μια ιδιαίτερα δύσκολη ημέρα απεδείχθη για την ΔΕΥΑΧ η Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2019, καθώς ό,τι είχε καταφέρει τις προηγούμενες ημέρες στο φράγμα του Σαραπιού το χάλασε η κακοκαιρία και οι έντονες βροχοπτώσεις.

Ουσιαστικά η στάθμη σήμερα Τετάρτη, επανήλθε στα χθεσινά επίπεδα, παρά το γεγονός ότι τα συνεργεία της επιχείρησης δουλεύουν διαρκώς, αντλώντας τις μέγιστες δυνατές ποσότητες που μπορεί να αποδώσει το συγκρότημα των δύο εγκατεστημένων αντλιών, συνολικής δυναμικότητας 500 κυβικών μέτρων την ώρα.

Όπως τόνισε στον astraparis.gr ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ κ. Παντελής Νεαμονίτης, θα εξετασθεί το ενδεχόμενο τοποθέτησης πρόσθετου αγωγού, αν – βεβαίως – επιτρέψουν κάτι τέτοιο οι καιρικές συνθήκες.

Ο γενικός διευθυντής της επιχείρησης κ. Πετρος Καλογεράκης είπε ότι τα συνεργεία δουλεύουν στο μάξιμουμ, ενώ εξέφρασε τον προβληματισμό του για τις επόμενες ημέρες, δεδομένου ότι προβλέπεται επάνοδος της κακοκαιρίας.

Την Τετάρτη στο Σαραπιό μετέβη μηχανικός της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, προκειμένου να διερευνηθεί και να προχωρήσει σε επίπεδο οργάνωσης το έργο απόφραξης του κάτω υπερχειλιστή του προφράγματος, του αγωγού Φ80, που φαίνεται ότι έχει βουλώσει από φερτά υλικά.

Υπό αυτές τις συνθήκες εξακολουθούν να ισχύουν τα απαγορευτικά μέτρα στην κυκλοφορία των οχημάτων προς και από Καρδάμυλα μέσω της επαρχιακής οδού, και η κίνηση γίνεται μέσω Αίπους και Πιτυούς.

Σχόλια