Σκαρφάλωσε στο ένα εκατομμύριο ευρώ ο προϋπολογισμός για τον διαγωνισμό καθαριότητας στο νοσοκομείο Χίου

Λίγο κάτω από το ένα εκατομμύριο ευρώ ετησίως εκτινάχθηκε ο προϋπολογισμός των υπηρεσιών καθαριότητας του νοσοκομείου Χίου, με βάση τον οποίο θα προκηρυχθεί ο τρίτος κατά σειρά διαγωνισμός ανάθεσης των υπηρεσιών αυτών σε ιδιώτη.

Πρόκειται για την τρίτη αύξηση στις εν λόγω υπηρεσίες, αυτή τη φορά με την επίκληση των αυξήσεων από την 1η Μαΐου 2022 στον κατώτατο μισθό των εργαζομένων, κάτι που οδήγησε στην ακύρωση του εν εξελίξει διαγωνισμού, προκειμένου να εκπονηθεί νέα οικονομοτεχνική μελέτη, με βάση τα νέα μισθολογικά δεδομένα.

Το διοικητικό συμβούλιο του νοσοκομείου Χίου στην χθεσινή – Δευτέρα 23 Μαΐου 2022 – ενέκρινε την μελέτη που προσεκόμισε η επιτροπή, σύμφωνα με την οποία το κόστος από τις 884.520 ευρώ εκτοξεύεται στις 971.100 ευρώ, περιλαμβανομένου και στις δύο περιπτώσεις ΦΠΑ 17%.

Να υπενθυμίσουμε ότι η πρώτη μελέτη είχε υπολογίσει το κόστος των υπηρεσιών καθαριότητας στο ποσό των 529.074 ευρώ, στη συνέχεια το σχέδιο αυτό εγκαταλείφθηκε, έγινε νέα μελέτη με αύξηση του αναγκαίου αριθμού των εργαζομένων από 23 στους 37 και αύξηση του προϋπολογισμού στις 884.520 ευρώ και τώρα επέρχεται και νέα αύξηση στις 971.100 ευρώ.

Ουδείς, βεβαίως, μπορεί να προεξοφλήσει ότι αυτός ο προϋπολογισμός θα είναι και ο τελικός, γιατί μπορεί έως ότου προκηρυχθεί ο νέος διαγωνισμός και τελεσφορήσει μπορεί πάλι κάτι να αλλάξει (π.χ. πληθωρισμός) και να ωθήσει τον προϋπολογισμό φυσικά προς τα πάνω.

Ακολουθεί η απόφαση του διοικητικού συμβουλίου που εγκρίνει την νέα μελέτη

oikonomotexniki2_23.5.2022