Σκούφαλος κατά Καμπούρη: Δεν ανέχομαι πραξικοπήματα και Γκουαϊδό στη Χίο

Στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Χίου, το μεσημέρι της Τετάρτης 27 Μαρτίου 2019, μεταφέρθηκε – έστω και με ανορθόδοξο τρόπο – η διαμάχη που έχει ξεσπάσει στον Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου, μεταξύ των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ αφενός και των άλλων παρατάξεων αφετέρου και ειδικότερα της ΔΗΔΥ.

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης και δάσκαλος κ. Μάρκος Σκούφαλος αντέδρασε έντονα στην κίνηση του προέδρου του Δ.Σ. κ. Γιάννη Γεωργιάδη να δώσει τον λόγο πρώτα στον κ. Στέλιο Καμπούρη της μείζονος αντιπολίτευσης (εκπρόσωπο της ΔΗΣΥ στον Σύλλογο Δασκάλων) και παρεμβαίνοντας είπε με νόημα ότι «προηγούνται οι επικεφαλής των παρατάξεων, τελειωμένο». Το 6%, είπε ο κ. Καμπούρης, για να πάρει την απάντηση «το 6% τυγχάνει να έχει επικεφαλής και ο επικεφαλής τοποθετείται», τόνισε ο κ. Σκούφαλος.

Αφού διευκρίνισε ο κ. Γεωργιάδης ότι δεν υπάρχει δήλωση του επικεφαλής της αντιπολίτευσης (του κ. Πολύδωρου Λαμπρινούδη εν προκειμένω) για τον ορισμό του κ. Καμπούρη ως εκπροσώπου της παράταξης έδωσε τον λόγο στον κ. Σκούφαλο, ως επικεφαλής της ΛΑΣ.

«Καταλαβαίνετε ότι υπάρχουν και δεδομένα που αλλάζουν κάποια πράγματα, όπως δεν ανέχομαι πραξικοπήματα και Γκουαϊδό (σ.σ. αντιπολίτευση της Βενεζουέλας) σε αυτό το νησί. Υπ΄ αυτήν λοιπόν την άποψη έχω το δικαίωμα να έχω τον λόγο μετά την κα Φρεζούλη και λήγει εδώ το θέμα», είπε δηκτικά ο κ. Σκούφαλος.

Απαντώντας ο κ. Καμπούρης τόνισε ότι «όσον αφορά τους χαρακτηρισμούς τους επιστρέφω από εκεί που ήρθαν, γιατί εγώ γιαλαντζί δεν υπήρξα ποτέ στην ζωή μου. Πραξικοπηματίες δεν είναι κατά το δοκούν όπου θέλουμε, γιατί και κάποιοι που έχουνε τις πλειοψηφίες λειτουργούν με πλειοψηφικά πραξικοπήματα στον χώρο που προεδρεύουν. Ας αφήσουν, λοιπόν, τον άλλο χώρο που δεν συμμετέχουν να ξέρει εκείνος τι κάνει εκεί μέσα και πώς αποφασίζει κατά πλειοψηφία κι όχι ετσιθελικά, όπως έκαναν μέχρι τώρα κάποιοι».

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια