Σμύρνη 1922, παρουσίαση βιβλίου της Τόνιας Μανιατέα

Το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων και των εκδηλώσεων που ετοιμάζουν μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα επικοινώνησαν στον κόσμο με συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν τα μέλη της εθελοντικής ομάδας για την Τρίτη ηλικία Θαλία και η Μούσα Ελληνική.
«Ξεκινώντας από το προσφυγικό που είναι ένα πρόβλημα που όλοι ζούμε στο παρόν, μικροί και μεγάλοι φέρνουμε τα παιδιά στο χθες και σε μια άλλη προσφυγιά αυτήν του 1922» είπε η κ. Ελευθερία Λυκοπάντη περιγράφοντας την κεντρική ιδέα των πρώτων εκδηλώσεων.
Οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 11.45 της Τετάρτης 24 Ιανουαρίου 2018 στο 1ο Γενικό Λύκειο Χίου με την παρουσίαση του βιβλίου της Τόνιας Μανιατέα «Σμύρνη 1922». Το βιβλίο θα παρουσιάσουν ο δημοσιογράφος Γιώργος Ξανθάκης και η συγγραφέας και επίσης δημοσιογράφος.
Παράλληλα οι μαθητές θα παρουσιάσουν ολιγόλεπτο δρώμενο «Μίκης θεοδωράκης: Ποιος τη ζωή μου» και χορούς με την καθοδήγηση της καθηγήτριας Αθηνάς Μανιώτα.
Το απόγευμα της ίδιας μέρας στις 18.30 η κ. Μανιατέα θα παρουσιάσει το βιβλίο της στο 1ο Γυμνάσιο Χίου. Εκεί οι μαθητές θα παρουσιάσουν δρώμενο εμπνευσμένο από το βιβλίο του Τζώρτζ Χόρτον «Η μάστιγα της Ανατολής» υπό την καθοδήγηση των φιλολόγων κ. Κυριακής Βαγιάνου, Ανθής Βουρνού και Στέλλας Μυλωνά. Μουσική επιμέλεια Ελευθερία Λυκοπάντη. Συντονίζει ο διευθυντής του σχολείου Δημήτρης Βρούζος.
Τη σκυτάλη παίρνει η Θαλία που παρουσιάζει την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018 στις 18.30 στη Βιβλιοθήκη «Κοραής» το έργο του Κόλιν Χίγγινς «Χάρολντ και Μωντ» σε παράσταση θεατρικού αναλογιου σε διδασκαλία Δημήτρη Αυγουστίδη. Ανάγνωση κειμένου: Νίκη Ζύμαρη, Γιώργος Καλλέργης, Ελευθερία Λυκοπάντη, Κατερίνα Σβύνου, Άννα Τσάκαλη, Μανώλης Φύσσας και Κώστας Χαλλιορής.
Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται με μια επιστημονική ημερίδα και δυο ακόμη βιβλιοπαρουσιάσεις για τις οποίες θα ενημερωθείτε προσεχώς