Σωσμός από Γαβρόγλου – Μηταράκη

Είχαμε γράψει και είχαμε στηλιτεύσει πριν περίπου έναν μήνα για τον… σωσμό για τον οποίο κάποιοι νόμιζαν ότι θα μπορούσε να γίνει ο σεισμός, που έπληξε την Λέσβο και ταρακούνησε (απλά) τη Χίο, με αφορμή την αναβολή στα δύο νησιά των πανελλαδικών εξετάσεων.

Αλλά τι να πούμε για τους απλούς ανθρώπους, που το είπαν, το συζήτησαν, το επιδιώκουν ίσως, αφού το πράγμα αρχίζει από ψηλά. Η πολιτική ηγεσίκα του υπουργείου Παιδείας ανακοίνωσε, την περασμένη εβδομάδα, ότι μεριμνά για την κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης για αύξηση του αριθμού των εισακτέων από τα δύο (;) νησιά.

Την ευκαιρία δεν την έχασε ο βουλευτής Χίου της Νέας Δημοκρατίας κ. Νότης Μηταράκης, ο οποίος σε δήλωσή του κάνει λόγο για ειδική μοριοδότηση ειδικά των υποψηφίων των ακαδημιών εμπορικού ναυτικού. Αναφέρει, συγκεκριμένα, ότι «εδικά για τις ΑΕΝ και αναγνωρίζοντας το ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα για τη συγκέντρωση των δικαιολογητικών, ζητήσαμε από το υπουργείο Παιδείας να επεξεργαστεί τρόπους αντιμετώπισης της αναστάτωσης που προκλήθηκε, προτείνοντας μια σειρά από ενέργειες, ανάμεσα στις οποίες και η επιπλέον μοριοδότηση των υποψηφίων από Χίο και Λέσβο. Στόχος είναι να διασφαλιστεί η ίση μεταχείριση των υποψηφίων από τις πληγείσες περιοχές με αυτούς από την υπόλοιπη Ελλάδα. Αναμένουμε από το Υπουργείο, τις τελικές του αποφάσεις και ενέργειες».

Δηλαδή, τι να πούμε τώρα; Μιλά για πληγείσες περιοχές, ενώ η Χίος ευτυχώς δεν είναι και για ΑΕΝ που η Λέσβος (πληγείσα) δεν έχει!