Σπανακόπιτα με σφολιάτα

Το κολατσιό για το σχολείο είναι πραγματικός πονοκέφαλος. Μια εύκολη και διαφορετική όσο και υγειινή λύση είναι η σπανακόπιτα που σας προτείνουμε.

Υλικά
1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι
1 φλιτζάνι ανθότυρο ή φέτα
1 σκελίδα σκόρδο
¼ φλιτζάνι παρμεζάνα/ ή γραβιέρα
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 αυγά
2 κουταλάκια του γλυκού αλεύρι
450 γραμμάρια κατεψυγμένο σπανάκι
225 γραμμάρια φύλλα σφολιάτας

Πώς θα τη φτιάξετε
Σε ένα τηγάνι ρίχνετε το κρεμμύδι και το σκόρδο (και τα δύο ψιλοκομμένα) μαζί με το ελαιόλαδο. Σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν για περίπου 5 λεπτά.
Στο μεταξύ, σε ένα μπολ, προσθέτετε το ανθότυρο, τα τυριά, τα αυγά και το αλατοπίπερο και ανακατεύετε καλά. Πριν ρίξετε μέσα το σπανάκι, το σουρώνετε το για να φύγουν όλα του τα υγρά. Όταν τα κρεμμύδια έχουν ροδίσει, τα ρίχνετε στο μίγμα και ανακατεύετε καλά.
Στη συνέχεια, σε έναν δίσκο ή τον πάγκο της κουζίνας, απλώνετε λίγο αλεύρι και ανοίγετε ένα φύλλο σφολιάτας πάνω. Έπειτα, το τοποθετείτε σε ένα πυρίμαχο σκεύος. Ρίχνετε ομοιόμορφα το μίγμα και σκεπάζετε με ακόμα ένα φύλλο. Αν θέλετε να γίνει πιο τραγανό, φροντίστε να το διπλώσετε πολύ καλά το στις άκρες.
Ψήστε την πίτα για 45 λεπτά στους 180 βαθμούς. Στο τέλος, την αφήνετε την να «ξεκουραστεί» για 10 τουλάχιστον λεπτά πριν την αποθηκεύσετε στο δοχείο του φαγητού. Εναλλακτικά, μπορείτε να την φτιάξετε σε μικρά σπανακοπιτάκια σε σχήμα καρδιάς, χρησιμοποιώντας κουπ πατ. Έτσι, θα είναι πιο εύκολες στη μεταφορά και την… κατανάλωση!