Σπεύδει ο δήμος Χίου για τους πρόσφυγες, αλλά κατόπιν… μπόρας

Έπρεπε να εξευτελιστεί κάθε έννοια ανθρώπινης αξιοπρέπειας και να κοιμούνται οι άνθρωποι, ακόμα και μικρά παιδιά στα νερά και στις λάσπες, για να κινητοποιηθεί ο δήμος Χίου να συνεισφέρει στην αντιμετώπιση του προβλήματος στέγασης των προσφύγων και των μεταναστών.

Λίγες ώρες μετά την δημοσιοποίηση των εικόνων αθλιότητας, που βίωσαν και βιώνουν εξαιτίας της καταρρακτώδους βροχής – το πρωί της Παρασκευής – στο Μερσινίδι, από τον δήμο Χίου έγινε γνωστό ότι έχει βρεθεί ένας στεγασμένος χώρος, προκειμένου όποτε και αν παρουσιαστεί ανάλογη κακοκαιρία να μεταφερθούν εκεί οι μετανάστες και πρόσφυγες.

Ο χώρος δεν ανακοινώθηκε, για να μην προκληθούν – όπως υποστηρίζουν συνεργάτες του δημάρχου κ. Μανώλη Βουρνού – αντιδράσεις από τους περίοικους, αλλά θα χρησιμοποιηθεί όταν παραστεί ανάγκη.

Σε ό,τι αφορά τις εγκαταστάσεις Μερσινιδίου έγινε από τον δήμο, σε συνεργασία και με άλλους φορείς, μια επιχείρηση να μεταφερθούν στρώματα, κλινοσκεπάσματα και άλλος εξοπλισμός, ενώ από την ΔΕΥΑΧ έγιναν εργασίες για να εξασφαλισθεί συνεχής παροχή νερού στον καταυλισμό.

Πάντως, απούσης με κάθε έννοια της παρουσίας του κεντρικού κράτους, η παρουσία του δήμου Χίου έστω και κατόπιν εορτής είναι θετική και συμβάλλει στη άμβλυνση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι μετανάστες και οι πρόσφυγες, που καταφθάνουν στη Χίο, αρκεί – βεβαίως – να συνεχισθούν ανάλογες προσπάθειες και μάλιστα με τον συντονισμό όλων των φορέων που μπορούν να συνδράμουν σ΄ αυτό το έργο.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια