Σπιλάνης κατά Μουτζούρη για επικίνδυνα μονοπάτια και διάλογο με κλειστές πόρτες

Μόνος του τελικά επιλέγει να συνεχίσει τον διάλογο με την κυβέρνηση ο περιφερειάρχης; Από μηδενική βάση ή για το που θα γίνει το κλειστό κέντρο;

Τα ερωτήματα αυτά θέτει με ανακοίνωσή της η Συμπαράταξη Πολιτών, διευκρινίζοντας ότι «δεν θέλουμε να κάνουμε δίκη προθέσεων ιδιαίτερα σε ένα ζήτημα που απαιτεί ενότητα και ομοψυχία. Άλλωστε, με αυτή τη διάθεση συμμετείχαμε στη χθεσινή σύσκεψη που έγινε με πρωτοβουλία του περιφερειάρχη και καταθέσαμε τις προτάσεις μας».

Ωστόσο, τονίζει στη ανακοίνωσή της την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020, όπως ο ίδιος ο κ. Κώστας Μουτζούρης δήλωσε η περιφερειακή αρχή προτίθεται να προχωρήσει μόνη της. «Αγνοώντας την ανάγκη ενότητας, τον κίνδυνο που ενέχει αυτή η ενέργεια και την αξιοπιστία που παρέχει στον συνομιλητή υπουργό, η συνομιλία με το 25% του περιφερειακού συμβουλίου.

Θεωρούμε πως είναι επικίνδυνα μονοπάτια αυτά τα πίσω από κλειστές πόρτες και καλούμε τον περιφερειάρχη μπροστά σε αυτό το κρίσιμο θέμα να ανοίξει την πόρτα στη διαφάνεια».

Η Συμπαράταξη Πολιτών αναφέρεται στις προτάσεις που κατέθεσε στην σύσκεψη και ειδικότερα επιμένει και σε άλλες προτάσεις που είχε ζητήσει να ενσωματωθούν στο ψήφισμα του Π.Σ., όπως:

  • Ενημέρωση όλων των κομμάτων της Βουλής.
  • Πρόκληση προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στην Βουλή.
  • Σύσκεψη υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας των αρχηγών των κομμάτων.
  • Συνέχιση των επαφών στα όργανα της Ε.Ε.

Προτείνει, επίσης, την έναρξη του διαλόγου από μηδενική βάση, πρόσκληση στους βουλευτές να καταψηφίσουν την πράξη νομοθετικού περιεχομένου, αξιοποίηση των τοπικών συλλόγων της Αθήνας κ.λπ.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια