Σπιτική λεμονάδα

Σε αφθονία είναι τα λεμόνια και με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει σκεφτόμαστε κάτι δροσιστικό, κάτι που θα το έχουμε και για το καλοκαίρι. Τι καλύτερο από τη λεμονάδα της γιαγιάς;

 

Υλικά για 1 μπουκάλι του λίτρου συμπυκνωμένη λεμονάδα

650ml χυμό λεμόνι

200ml νερό

600gr ζάχαρη

Φλούδα από 1 λεμόνι

 

Εκτέλεση

Στύβουμε τα λεμόνια

Βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη τα αφήνουμε να σιγοβράσουν σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να γίνει σιρόπι.

Βάζουμε στην κατσαρόλα με το σιρόπι και τη φλούδα από το λεμόνι

Μέχρι να σιγοβράσει το σιρόπι σουρώνουμε τον χυμό από λεμόνι που έχουμε στύψει.

Όταν το σιρόπι σου είναι έτοιμο το αφήνουμε να κρυώσει και ρίχνουμε ανακατεύοντας μέσα στην κατσαρόλα και τον χυμό λεμονιού.

Μετά βάζουμε τα μείγμα σε γυάλινο αποστειρωμένο μπουκάλι για να τη φυλάξουμε στο ψυγείο.

Σερβίρεται σε ποτήρι σε αναλογία 1/3 λεμονάδα, 2/3 νερό με μπόλικο πάγο.

 Αν προτιμάτε μια αφρώδη λεμονάδα, προσθέστε μόνο 1/3l κρύο νερό στο μπλέντερ και στη συνέχεια συμπληρώστε την κανάτα με κρύα σόδα πριν το σερβίρισμα.