
Σπιτικό… κινέζικο
Η κινέζικη κουζίνα αρέσει σε πολλούς. Υπάρχουν συνταγές και φαγητά που δεν είναι εξεζητημένα. Αντίθετα αρέσουν σε πολύ κόσμο. Ένα τέτοιο πιάτο είναι το κοτόπουλο με γλυκόξινη σάλτσα.
Υλικά:
Για το κοτόπουλο
2 φιλέτα κοτόπουλο κομμένα σε μπαστουνάκια και βρασμένα
500 γρ, αλεύρι
8 γρ, μαγιά (ένα φακελάκι)
μια πρέζα ζάχαρη
νερό όσο χρειαστεί για ζύμη
1 1/2 κγ αλάτι
Για γλυκόξινη
πιπεριά κόκκινη-πράσινη-πορτοκαλί κομμένες σε καρέ
1 κρεμμύδι μεγάλο σε φέτες
2 καρότα σε ροδέλες λεπτές
1 κουύπα ξύδι
1 κούπα ζάχαρη
μισή κούπα φυσικό χυμό πορτοκάλι
μισή κούπα χυμό ανανά
μισή κούπα πουμαρό
1 κουταλιά αλάτι
2 κουταλάκια κόρν φλάουερ
Εκτέλεση:
Φτιάχνετε το χυλό και τον σκεπάζετε με βρεγμένη πετσέτα να φουσκώσει. Βράζετε το κοτόπουλο και το βάζετε στην άκρη.
Βάζετε όλα τα υγρά υλικά της σάλτσας και όταν πάρει βράση προσθέτετε το κορν φλάουρ διαλυμένο σε λίγο κρύο νερό και ανακατέψτε μέχρι να δέσει.
Σε κατσαρόλα σοτάρετε σε λίγο λάδι τα λαχανικά τόσο ώστε να «κρατάνε» λίγο.
Βράστε μπόλικο σπορέλαιο σε κατσαρόλα και τηγανίστε το κοτόπουλο αφού το βουτήξετε στο χυλό. Όταν τελειώσετε το τηγάνισμα ρίξτε το κοτόπουλο στα λαχανικά και προσθέστε τη γλυκόξινη.