Σπουδαστές του Berkeley στη Χίο για τη μεσογειακή διατροφή

20 σπουδαστές από το Τμήμα Διατροφικών Σπουδών & Τοξικολογίας του διεθνώς αναγνωρισμένου Πανεπιστημίου Berkeley φιλοξενούνται στη Χίο στα πλαίσια του προγράμματος «Μεσογειακή Διατροφή & Συστήματα Τροφίμων» που πραγματοποιείται 17 Ιουνίου ως 14 Ιουλίου 2022 στο νησί. Πρόκειται για μια συμπαραγωγή του Δήμου Χίου και της δράσης Study Abroad in Greece (SAiG) του μη κερδοσκοπικού οργανισμού CHORUS που σχεδιάστηκε και υλοποιείται σε συνεργασία με το University of California Berkeley και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Το πρόγραμμα είναι αφιερωμένο στη Μεσογειακή Διατροφή και τα συστήματα τροφίμων που έχουν αναπτυχθεί γύρω από αυτή και περιλαμβάνει την ανάδειξη των ευεργετικών ιδιοτήτων της Μεσογειακής Διατροφής και ειδικότερα των προϊόντων που παράγονται στη Χίο.

Κατά τη διαμονή τους στο νησί πρόκειται να επισκεφθούν επαγγελματίες, επιχειρήσεις, εστιατόρια και φορείς του τόπου και να γνωρίσουν από κοντά τα προϊόντα που παράγονται και τις τεχνικές που χρησιμοποιούνται.

Την πραγματοποίηση των μαθημάτων και την ευθύνη για το ακαδημαϊκό πρόγραμμα έχουν αναλάβει η Dr Kristen Rasmussen από το UC Berkeley και ο Δρ Ιωάννης Μουρτζίνος από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια