Στ. Κάρμαντζης: Η γυναίκα διαχρονικός στυλοβάτης της χιώτικης κοινωνίας

Μήνυμα για την ημέρα της γυναίκας, εξέδωσε ο αντιπεριφερειάρχης κ. Σταμάτης Κάρμαντζης. Σε αυτό αναφέρεται: «Σήμερα 8 Μαρτίου τιμούμε την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας όχι μόνο για τυπικούς και συμβολικούς αλλά για ουσιαστικούς ανθρώπινους λόγους. Η Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας θεσπίστηκε από τον Ο.Η.Ε. το 1977, για να τιμάται η μνήμη των γυναικείων αγώνων για την κατάκτηση ίσων ευκαιριών και δικαιωμάτων.
Αγώνες που έδιναν οι γυναίκες για αιώνες, από την Αρχαιότητα μέχρι τον την εποχή μας. Αγώνες συμβολικοί, όπως της Λυσιστράτης, αιματηροί, όπως των γυναικών της Γαλλικής Επανάστασης, που φώναζαν στους δρόμους για «ελευθερία και ισότητα» ή των εργατριών της Νέας Υόρκης που κάνοντας απεργία για να προασπίσουν τα δικαιώματά τους ξυλοκοπήθηκαν άγρια από την αστυνομία.
Τη μέρα αυτή λοιπόν τιμάμε τη γυναίκα και τους αγώνες της, που και σήμερα συνεχίζονται, με νέους πια στόχους, σε νέες συνθήκες.
Διαφορετικές, αλλά ισότιμες, πολυτάλαντες, πολυσχιδείς και πολυδιάστατες οι γυναίκες σήμερα αγωνίζονται σε πολλούς στίβους, προσπαθώντας να ανταποκριθούν ταυτόχρονα σε πολλούς ρόλους.
Τιμάμε ακόμα στην καθημερινή ζωή μας, την αναντικατάστατη παρουσία και προσφορά της γυναίκας, της μάνας, της αδερφής, της συντρόφου στην κοινωνική ζωή, στην οικογένεια, στην επιστήμη, στον πολιτισμό και στην τέχνη. Ειδικά εδώ στο νησί μας τιμάμε τη Γυναίκα Διαχρονικό Στυλοβάτη της χιώτικης οικογένειας, την ευαισθησία, το μόχθο και την προσφορά της.
Χρόνια Πολλά σε όλες τις γυναίκες».

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια