Στα άκρα ο πόλεμος ΣΕΣΝΟΧ – Κανταράκη

Συνδικαλιστικές διώξεις στο πρόσωπο της γραμματέως του διοικητικού συμβουλίου του κας Ολυμπίας Κουβαρά από την διοικήτρια του νοσοκομείου Χίου κα Ελένη Κανταράκη καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων Σκυλίτσειου Νοσοκομείου Χίου (ΣΕΣΝΟΧ).

Ο ΣΕΣΝΟΧ καταλογίζει στην διοικήτρια ρεβανσιστική και εκδικητική διάθεση, κατηγορώντας την ότι «μετά το δίκαιο αγώνα που έδωσαν (και συνεχίζουν να δίνουν μέσα στις αίθουσες των δικαστηρίων) οι εργαζόμενοι για την καταβολή των τόκων που τους οφείλονται προσπαθεί να πλήξει την προσωπική και επαγγελματική αξιοπρέπεια συναδέλφων – μελών του Δ.Σ. του σωματείου».                                                                

Συγκεκριμενοποιώντας τις καταγγελίες του το Δ.Σ. του ΣΕΣΝΟΧ αναφέρει ότι η κα Κανταράκη κάλεσε την κα Κουβαρά «να της ανακοινώσει ότι δεν της έχει πλέον εμπιστοσύνη να διαχειρίζεται το υγειονομικό υλικό λόγω της στάσης της στη διεκδίκηση των οφειλόμενων χρημάτων των εργαζομένων και για αυτό το λόγω θα μετακινηθεί σε άλλο τμήμα. Υπενθυμίζουμε ότι η υπάλληλος και μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΣΝΟΧ κα Κουβαρά τοποθετήθηκε στην θέση αυτή με απόφαση της διοικήτριας και μάλιστα πάλι με δική της απόφαση εκπαιδεύτηκε για τρεις εβδομάδες στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου με έξοδα του Νοσοκομείου».

Περαιτέρω, ο ΣΕΣΝΟΧ καταγγέλλει ότι η διοικήτρια του νοσοκομείου Χίου κάλεσε το μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου κ. Κουτσουράκη σε συνάντηση που έγινε μετά από αίτημά του για υπηρεσιακούς λόγους, «να ζητήσει συγνώμη για την στάση του και για όσα είπε στην αίθουσα του δικαστηρίου. Η διορισμένη από αριστερή κυβέρνηση διοικήτρια, ζήτησε “δήλωση μετανοίας” από μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΣΝΟΧ επειδή στο δικαστήριο υπερασπίστηκε τους συναδέλφους του απέναντι στον δικηγόρο της διοίκησης, ο οποίος παρουσίασε τους εργαζόμενους ως “πιράνχας» του δημοσίου χρήματος.

Το ΣΕΣΝΟΧ καταγγέλλει στους συναδέλφους την συγκεκριμένη συμπεριφορά της διοικήτριας και δηλώνει απερίφραστα προς κάθε κατεύθυνση ότι θα βρίσκετε πάντα στο πλευρό κάθε συναδέλφου», καταλήγει η ανακοίνωση.

Με ανακοίνωσή του, επίσης, το Αυτόνομο Ριζοσπαστικό Μέτωπο Αγώνα – Δίκτυο αυτόνομων σχημάτων υγείας καταγγέλλει με την σειρά του τις πρακτικές της διοίκησης του νοσοκομείου Χίου αναφερόμενο στα παραπάνω περιστατικά και καλεί την διοίκηση «άμεσα να σταματήσει κάθε μετακίνηση και κάθε προσπάθεια να χειραγωγήσει το Σωματείο και να κατανοήσει ότι   τέτοιες ενέργειες πιθανόν να οδηγήσουν σε αναίτιες συγκρούσεις στον χώρο του Νοσοκομείου, δημιουργώντας πιθανόν προβλήματα στις λειτουργικές ισορροπίες μεταξύ εργαζομένων και διοίκησης.

Είναι κρίμα όταν γίνεται μια αξιόλογη πολιτική προσπάθεια για την ανάπτυξη του Νοσοκομείου, με ήδη ορατά αποτελέσματα και στους εργαζόμενους και στην τοπική κοινωνία, η διοίκηση με εμμονές και επιλογές προσωπικής επιβεβαίωσης, η ίδια να “χύνει την καρδάρα με το γάλα…». Κρίμα…».

Σχόλια
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com