Στα δικαστήρια η απόφαση Μηταράκη για μετακλητό διευθυντή τεχνικής υπηρεσίας

Αίτηση ακύρωσης της απόφασης του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη να διορίσει μετακλητό υπάλληλο στη θέση του διευθυντή της τεχνικής υπηρεσίας του υπουργείου κατέθεσε στο διοικητικό εφετείο Αθηνών η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών (Π.Ο. ΕΜΔΥΔΑΣ).

Η υπόθεση αφορά την υπ’ αριθμ. 2795/23-03-2020 απόφαση του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου (ΦΕΚ 257/τ. Υ.Ο.Δ.Δ./09.04.2020), σύμφωνα με την οποία αποφασίστηκε η πρόσληψη ελεύθερου επαγγελματία σε θέση μετακλητού υπαλλήλου Π.Ε. μηχανικών και η τοποθέτησή του ως διευθυντή της τεχνικής υπηρεσίας και μάλιστα αναδρομικά από την 8.3.2020.

Η Π.Ο. ΕΜΔΥΔΑΣ, στην σημερινή, Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020, ανακοίνωσή της τονίζει τα εξής:

«Σύμφωνα με την αίτησή μας, η διάταξη της παρ. 4 του άρθρου 106 του ν. 4680/2020, στην οποία στηρίχθηκε η προσβαλλόμενη και με την οποία προβλέπεται η πρόσληψη ελεύθερου επαγγελματία μηχανικού στο καθ’ ού Δημόσιο – Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, απευθείας, με μόνη την επιλογή του υπουργού και χωρίς να έχει μεσολαβήσει το ΑΣΕΠ ή οποιαδήποτε άλλη διαδικασία επιλογής με προκαθορισμένα και αντικειμενικά κριτήρια, αλλά και η τοποθέτησή του ως διευθυντή στην τεχνική υπηρεσία του υπουργείου, αντίκειται καταφανώς στα άρθρα 4 παρ. 1, 5 παρ. 1, και 103 του 2 Συντάγματος και στις συνταγματικά κατοχυρωμένες αρχές της αξιοκρατίας, της διαφάνειας καθώς και του κράτους δικαίου.

Συνάδελφοι, η πρωτόγνωρη διαδικασία συγκρότησης τεχνικής υπηρεσίας με αποκλειστικά μετακλητούς υπαλλήλους και με τοποθέτηση, για πρώτη φορά, ως διευθυντή δημόσιας υπηρεσίας όχι μόνιμο ή ΙΔΑΧ υπάλληλο αλλά μετακλητό, ανοίγει τον ασκό του Αιόλου συνολικά στη δημόσια διοίκηση και μας γυρίζει σε εποχές βαθέως κομματικού κράτους.

Είναι προφανές ότι δε σκοπεύουμε να μείνουμε παρατηρητές στη διαδικασία πλήρους απαξίωσης των δημόσιων τεχνικών υπηρεσιών, υποτίμησης των επιστημονικών και εργασιακών μας καθηκόντων και υποκατάστασης μας με μετακλητούς ή άλλους υπαλλήλους, οι οποίοι επιλέγονται με παντελώς αδιαφανείς διαδικασίες και αναξιοκρατικά κριτήρια».

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια