Στα κάγκελα οι Καρδαμυλίτες, αισθάνονται ότι εμπαίζονται

Πολλαπλώς αδικημένοι και εμπαιγμένοι αισθάνονται οι κάτοικοι των Καρδαμύλων, αφού οι μέρες περνάνε και οι δεσμεύσεις και υποσχέσεις περί της λειτουργίας του τμήματος οικονομίας στην β΄ τάξη του ΕΠΑΛ ολοένα και απομακρύνονται.

Ο βουλευτής Χίου της Νέας Δημοκρατίας και υφυπουργός Εργασίας κ. Νότης Μηταράκης, αφού αρχικά είπε το αμίμητο να πάει η ενδιαφερόμενη μαθήτρια από την Συκιάδα στο ΕΠΑΛ Βροντάδου, εν συνεχεία όχι μόνον ανέκρουσεν πρύμναν, αλλά υπερακόντισε και έδωσε υπόσχεση ότι μέχρι το Σάββατο, αυτό που πέρασε, το θέμα θα είχε λυθεί.

Στο διάστημα που ακολούθησε εμφανίσθηκε και δεύτερος ενδιαφερόμενος μαθητής, πλην – όμως – μη υπάρχοντος του επίμαχου τμήματος ουδεμία εγγραφή ήταν δυνατή να πραγματοποιηθεί.

Σήμερα, Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019 κι ενώ έχουν λήξει όλες οι δοθείσες υποσχέσεις από τον κ. Μηταράκη, το υπουργείο Παιδείας ουδεμία έχει κάνει κίνηση κι όλα είναι στην προτέρα κατάσταση. Ουδεμία, επίσης, απάντηση έχει λάβει η διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Χίου, η οποία δια της διευθύντριας κας Ευτυχίας Βλυσσίδου υπέβαλε εκ νέου το αίτημα, με τα νέα δεδομένα των δύο εν τέλει ενδιαφερόμενων μαθητών του τμήματος.

Οι Καρδαμυλίτες, που ούτως ή άλλως ήταν στα κάγκελα, αφού έβλεπαν κι εφέτος να επαναλαμβάνεται η ίδια ιστορία, τώρα έχουν πρόσθετους λόγους να είναι εξοργισμένοι, αφού αισθάνονται ότι τους κοροϊδεύουν. Τους έδωσαν υποσχέσεις χωρίς αντίκρυσμα.

Απόψε, στις 8 θα πραγματοποιηθεί νέα γενική συνέλευση, προκειμένου να αποφασισθεί η περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεων και ειδικότερα αν θα γίνει κατάληψη των σχολείων, όπως είχαν προειδοποιήσει σε περίπτωση που το αίτημά τους έπεφτε στο κενό.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια