Στα κοντέινερ το καλοκαίρι οι ασθενείς του νοσοκομείου Χίου, καταγγέλλει το ΣΕΣΝΟΧ (βίντεο)

Ιδιαίτερα «θερμό» για ασθενείς και προσωπικό του νοσοκομείου Χίου προμηνύεται το φετινό καλοκαίρι, λόγω ανεπάρκειας των κτιριακών υποδομών και σοβαρών ελλείψεων σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, όπως καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων Σκυλίτσειου Νοσοκομείου Χίου (ΣΕΣΝΟΧ).

Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος έδειξε προς τα πού θα κινηθεί η επόμενη περίοδος, καθώς λόγω αυξημένων εισαγωγών – κι ακόμα δεν ήρθε το κανονικό κύμα της τουριστικής περιόδου – ασθενείς μεταφέρθηκαν σε κοντέινερ, ενώ έγινε και το πρώτο ισχυρό crash test στον διακτινισμό του προσωπικού, που έτρεχε παντού για να αντιμετωπίσει όλα τα περιστατικά.

Ο πρόεδρος του ΣΕΣΝΟΧ κ. Γιάννης Λαμπαδοχυτός και η γραμματέας κα Ολυμπία Κουβαρά, στην σημερινή – Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024 – συνέντευξη Τύπου ήταν εξόχως αποκαλυπτικοί για το τι πρόκειται να γίνει το αμέσως προσεχές διάστημα. Όλα τα αιτήματα για διάθεση κονδυλίων, προκειμένου να προσληφθεί επικουρικό προσωπικό και να καλυφθούν οι ανάγκες έχουν μείνει αναπάντητα από το υπουργείο Υγείας και την 2η ΥΠΕ.

Με το πρώτο κύμα, το τελευταίο τριήμερο, τόνισε ο κ. Λαμπαδοχυτός φανερώθηκαν όλες οι παθογένειες και οι ελλείψεις. Έχουν περάσει επτά χρόνια και ουδείς γνωρίζει τι γίνεται με την ανακαίνιση της παλιάς παθολογικής. Εγκαινιάσθηκε η ψυχιατρική κλινική, αλλά δεν υπάρχουν γιατροί για να την στελεχώσουν. Στο τμήμα επειγόντων περιστατικών οι αναμονές φτάνουν μέχρι και τις τέσσερις ώρες.

Οι εκπρόσωποι του ΣΕΣΝΟΧ ξεκαθάρισαν ότι το προσωπικό του νοσοκομείου Χίου θα δώσει και τώρα όλες του τις δυνάμεις, ωστόσο είναι βέβαιο ότι αυτό δεν θα αποδειχθεί αρκετό για να καλυφθούν οι τεράστιες ανάγκες.