Στα ΜΜΕ η κριτική για την υπόθεση της Κιβωτού στο δημοτικό συμβούλιο Χίου

Στα μέσα ενημέρωσης και τους δημοσιογράφους, που αποκάλυψαν τις καταγγελίες για όσα ζοφερά φέρεται να συνέβησαν στην Κιβωτό του Κόσμου, επικεντρώθηκαν οι παρεμβάσεις και η κριτική κατά την έναρξη της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Χίου, σήμερα Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2022.

Ο επικεφαλής της Συμμαχίας Αξιών κ. Κώστας Τριαντάφυλλος μίλησε για το τεκμήριο της αθωότητας, παραβλέποντας – ωστόσο – ότι και η ενασχόληση του δημοτικού συμβουλίου με το θέμα αυτό που διερευνά ήδη η δικαιοσύνη, αποτελεί και αυτή μιάς μορφής παρέμβαση στο έργο της. Παράλληλα, τόσο από τον ίδιο, όσο και από τους άλλους ομιλητές παραγνωρίσθηκε και αποσιωπήθηκε ότι το τεκμήριο της αθωότητας παραβιάσθηκε – αν παραβιάσθηκε – από εκείνους που διενεργούν τις έρευνες.

Ακολούθησε στις παρεμβάσεις άλλων συμβούλων κριτική κατά των μέσων ενημέρωσης και των δημοσιογράφων, χωρίς να ακουστεί ούτε μία κουβέντα ότι τα μέσα ενημέρωσης, που αποκάλυψαν την υπόθεση, είχαν υποχρέωση να φέρουν στο φως τις καταγγελίες των φερομένων ως θυμάτων κακοποιητικών συμπεριφορών, οι οποίες και είναι ήδη στο μικροσκόπιο της δικαιοσύνης.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν όλες οι τοποθετήσεις και συγκεκριμένα των κ.κ. Μανώλη Βουρνού (Πρωτοβουλία για τη Χίο), Γιάννη Καραβασίλη (Χίος Μπροστά), Μανώλη Στάθη (Δίκτυο Πολιτών) κ.ά., που επεσήμαναν – πέραν των ανωτέρω – την ανάγκη προστασίας των παιδιών και πολύ σωστά, πλην – όμως – το θέμα αυτό δεν έχει τεθεί σε αμφισβήτηση εκ μέρους των μέσων ενημέρωσης. Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Μάρκος Σκούφαλος έθεσε το ζήτημα – κι εκεί έμεινε – ότι η προστασία των παιδιών και η πρόνοια δεν μπορούν να αφήνονται στα χέρια ιδιωτών και ΜΚΟ.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια