Στα Ψαρά η «Ανοιχτή Αγκαλιά»

Κοντά στους Ψαριανούς  βρέθηκε το σωματείο «Ανοιχτή Αγκαλιά», με διήμερη επίσκεψη εθελοντών ιατρών του Σωματείου ΦΚΠΙ, στο πλαίσιο της εκστρατείας προληπτικής ιατρικής.

Το Σάββατο και την Κυριακή, 9 και 10 Απριλίου 2022, οι Ψαριανοί εξετάστηκαν από μια πληθώρα ιατρικών ειδικοτήτων όπως: Παιδίατρο, Καρδιολόγο, Οδοντίατρο, Ακτινολόγο, Δερματολόγο, Ορθοπεδικό, Χειρουργό, Γυναικολόγο, Μαία. 

Ως σημείο εξέτασης χρησιμοποιήθηκαν οι χώροι του Περιφερειακού Ιατρείου και του Δημοτικού Σχολείου.

Την 14μελή αποστολή, της οποίας ηγείτο η Πρόεδρος του Σωματείου ΦΚΠΙ «Ανοιχτή Αγκαλιά» και επίτιμη δημότισσα της Ηρωικής Νήσου Ψαρών κ. Γιολάντα Βλάχου, αποτέλεσαν οι ιατροί: Δέσποινα Αρναούτογλου, Απόστολος Πουρτσίδης, Γιάννης Ψημίτης, Σταύρος Χανιώτης, Νίκος Πρέντας, Αγορίτσα Οικονόμου, Νίκος Τρικαλινός, Αντώνης Κονδυλιός, Ηλίας Καρανίκας, Κέλυ Κοντάρη, Χρυσούλα Σοφιά, Γεωργία Κοκκωτού, Καίτη Παπαθεοφάνη.

«Οι κάτοικοι των απομακρυσμένων περιοχών κάθε φορά που τυγχάνουν τέτοιου είδους ιατρικές παροχές στον τόπο τους, αισθάνονται όχι μόνον ασφάλεια και σιγουριά, αλλά κυρίως αντιλαμβάνονται ότι υπάρχουν συνάνθρωποί μας που τους σκέφτονται και τους έχουν στις προτεραιότητες τους», όπως τόνισε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Ηρωικής Νήσου Ψαρών κ. Κωνσταντίνος Βρατσάνος και συμπλήρωσε ότι «αυτές οι ενέργειες συμβάλλουν στην υγειονομική κάλυψη των αναγκών του νησιού μας».

Εκ μέρους όλων των κατοίκων του νησιού ο Δήμαρχος εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του τόσο στην Πρόεδρο όσο και στο κλιμάκιο των ιατρών για την πολύτιμη αρωγή τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Εκστρατεία Προσυμπρωματικού Ελέγχου, Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης φέρει το διακριτικό τίτλο «Υποστηρίζουμε τη Ζωή» και πραγματοποιείται με τη Σύμπραξη ΓΕΝ/ΓΕΕΘΑ.