Στα… σκοινιά του Παπαλάνη πιάνεται ο Κάρμαντζης για την πανωλεθρία του Εφήβου

Το δημοτικό συμβούλιο ήταν εκεί και συνεδρίαζε για το γήπεδο του Εφήβου, την περασμένη Τρίτη, 28 Ιουλίου 2020, αλλά ο δήμαρχος φαίνεται πως ήταν απέξω.

Δεν εξηγείται διαφορετικά, αφού ο κ. Σταμάτης Κάρμαντζης δείχνει να μην κατάλαβε τίποτα από όσα το συμβούλιο ομοφώνως αποφάσισε, δηλαδή να γίνουν τα αναγκαία για να προχωρήσει το έργο, ενώ και ο ίδιος σε μια ακόμα μεγαλοπρεπή κυβίστησή του συντάχθηκε με το σώμα για να αποφύγει τα χειρότερα.

Τα οποία χειρότερα είναι η πιθανολογούμενη πλήρης άγνοιά του για το θέμα, κατά την γνωστή ρήση ότι δεν γνωρίζει η δεξιά (ο ίδιος) τι ποιεί η αριστερά (η δική του πλειοψηφία στο συμβούλιο του Νομικού Προσώπου), εξ ου και η αποστροφή της Πρωτοβουλίας για τη Χίο για πλήρες ξεχαρβάλωμα της δημοτικής αρχής Κάρμαντζη.

Τώρα, ο κ. Κάρμαντζης – επιχειρώντας να απαντήσει στον προκάτοχό του κ. Μανώλη Βουρνού, επισπεύδοντα του έργου του Εφήβου – πιάνεται από όσα είπε στην συνεδρίαση ο προϊστάμενος της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου Χίου κ. Λευτέρης Παπαλάνης.

Ο τελευταίος ως τεχνικός και επιστημονικά μιλώντας, είπε στο συμβούλιο ότι δεν υπήρχε μελέτη, ότι υπήρχε ένα προσχέδιο (προχωρημένη προμελέτη αντέτεινε ο κ. Βουρνούς) και αποκάλυψε ότι έκτοτε – από την παράδοσή του προσχεδίου ή προμελέτης δηλαδή – το μόνο που έγινε ήταν ένα αίτημα προς την υπηρεσία δόμησης (πολεοδομία του δήμου Χίου), για να αποφανθεί αν είναι συμβατά με το προεδρικό διάταγμα του Κάμπου τα προτεινόμενα από το προσχέδιο έστω έργα αναμόρφωσης στο γήπεδο του Εφήβου.

Όπως εύστοχα παρατήρησε η Πρωτοβουλία για τη Χίο στους 11 μήνες της θητείας της δημοτικής αρχής, για το συγκεκριμένο θέμα, ένα έγγραφο έφυγε από τον πρώτο όροφο και κατέβηκε στο ισόγειο και ακόμα απάντηση δεν υπάρχει!

Ο κ. Κάρμαντζης επιχειρεί να ξεφύγει από την πολιτική διάσταση του θέματος, που είναι η εκπεφρασμένη πολιτική απόφαση του δήμου Χίου να υλοποιηθεί το έργο στο γήπεδο του Εφήβου, προς όφελος των αθλητών και πολιτών της Χίου και να το πάει σε τεχνικό επίπεδο, όπου – μάλιστα – ουδεμία έχει γνώση και επιχειρεί να εκμεταλλευθεί τα όσα είπε ο κ. Παπαλάνης. Αυτά τεχνικά μπορεί και να είναι σωστά, να είναι έτσι ή περίπου έτσι.

Όμως, το ζήτημα βρίσκεται στην πλήρη και ολοκληρωτική αδράνεια της δικής του δημοτικής αρχής επί 11 μήνες για το συγκεκριμένο θέμα. Την ανάγκη φιλοτιμίας ποιούμενος, λοιπόν, αναγκάσθηκε κάτω από το βάρος των εξελίξεων να ανακρούσει πρύμναν και να δεχθεί την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου να γίνουν όλα όσα χρειάζονται για να επανέλθει το έργο στο προσκήνιο.

Του πέφτει βαρειά η πανωλεθρία

Επειδή, όμως, ο δήμαρχος δεν αντέχει για λόγους… κύρους να αποδεχθεί την πανωλεθρία που υπέστη επανέρχεται (λαγός την φτέρην έσειεν κ.λπ.) και δηλώνει – απαντώντας στον κ Βουρνού – τα ακόλουθα:

Κύριε Βουρνού, αναρωτιέμαι πόσα ψέματα ακόμα πρέπει να πείτε εσείς προσωπικά για να πείσετε και τον ίδιο τον εαυτό σας, όταν ο προϊστάμενος των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου μας και προϊστάμενος και επί της δικής σας θητείας, αυτοπροσώπως σας κατήγγειλε μόλις χθες στο δημοτικό συμβούλιο, λέγοντας ορθά κοφτά ότι ψεύδεστε και ότι δεν αφήσατε καμία μελέτη για το γήπεδο του Εφήβου.

Ασφαλώς, και για τα υπόλοιπα αθλητικά έργα -γήπεδο Αγίου Γεωργίου, Σέντα, Θυμιανών και άλλα μικρά αλλά και μεγαλύτερα – τρέχουμε με την ψυχή στο στόμα εδώ και μήνες για να τα διορθώσουμε και να τα προλάβουμε – γεγονός που επίσης σας επεσήμανε ο κ. Παπαλάνης.

Αντί λοιπόν να ζητήσετε έστω μία συγγνώμη κωφεύετε κατά την προσφιλή και πάγια τακτική σας και δυστυχώς ζητάτε και τα ρέστα.

Εμείς κάνουμε ό,τι πρέπει για να μαζέψουμε τα ασυμμάζευτά σας, κύριε Βουρνού και φυσικά θα τα καταφέρουμε.

Τα υπόλοιπα της ανακοίνωσής σας είναι προφάσεις εν αμαρτίαις και καταδεικνύουν την έλλειψη σοβαρότητας, ειλικρίνειας και υπευθυνότητας από μέρους σας.

Κρίμα…

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια