Στα βουνά των Καρδαμύλων επί τριήμερο 30 πρόσφυγες σε δύσκολη κατάσταση

Στους ορεινούς όγκους των Καρδαμύλων Χίου βρίσκονται επί τριήμερο άγνωστος αριθμός προσφύγων και μεταναστών, πιθανότατα από την άφιξη της περασμένης Τετάρτης, 29 Ιουνίου 2022, στην περιοχή του Γιόσωνα.

Οι πληροφορίες του astraparis.gr αναφέρουν ότι οι συγκεκριμένοι πρόσφυγες και μετανάστες, ενδεχομένως να είναι και 30 άτομα όλοι αφρικανικής καταγωγής (Σομαλία και Ερυθραία), βρίσκονται ή και κρύβονται στην περιοχή υπό τον φόβο επαναπροώθησης στην Τουρκία, επί τρεις ημέρες, χωρίς να έχουν στην διάθεσή τους νερό και φαγητό.

Στην διάθεση του astraparis.gr υπάρχει οπτικοακουστικό υλικό, το οποίο – ωστόσο – δεν δημοσιεύουμε, επειδή πρόκειται για σκληρές εικόνες ανθρώπων που φαίνεται να υποφέρουν.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Τετάρτη, με την επέμβαση της πυροσβεστικής και της αστυνομίας, αλλά και την κινητοποίηση ελικοπτέρου, εντοπίσθηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Χίου και στην δομή καραντίνας covid στην Λευκωνιά, συνολικά έξι άτομα. Θεωρητικά δε αναζητούντο άλλα έξι.

Σήμερα, Παρασκευή 1η Ιουλίου 2022 έγινε γνωστό ότι εντοπίσθηκαν και βρίσκονται στην Λευκωνιά άλλα τρία άτομα, άγνωστο – ωστόσο – αν πρόκειται για ανθρώπους από την ίδια άφιξη.

Σχόλια