Στα χαρακώματα Καμπούρης και Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ

Η σύμβαση του Νομικού Προσώπου του δήμου Χίου με εταιρεία σεκιούριτι για την φύλαξη του Ιωνικού Κολυμβητηρίου, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι στις κατά καιρούς τρικυμιώδεις σχέσεις του προέδρου του Νομικού Προσώπου κ. Παντελή Καμπούρη με τον Σύλλογο των Εργαζομένων ΟΤΑ, με τους τελευταίους κατά καιρούς να εναντιώνονται σε συμβάσεις με εξωτερικούς συνεργάτες ή και ιδιωτικές εταιρείες που υπέγραφε ο πρώτος.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ανακοίνωση των εργαζομένων, χαρακτηρίζοντας σκανδαλώδη την απόφαση του Νομικού Προσώπου να αναθέσει σε ιδιωτική εταιρεία φύλαξης την ασφάλεια του κολυμβητηρίου, «εμπαίζοντας και αγνοώντας για μία ακόμη φορά τους ανέργους της Χίου. Η απόφαση του Νομικού Προσώπου, αμφιλεγόμενη νομικά, στερείται κάθε ηθικού ερείσματος.

Ο κ. Καμπούρης ανερυθρίαστα παραδέχεται: «Ο μοναδικός τρόπος για να εξασφαλιστεί κατά τη γνώμη του γρήγορα και με τον πιο οικονομικό τρόπο, προσωπικό για να λειτουργήσει σωστά το Ιωνικό Κολυμβητήριο…………»(159/2017 απόφαση Δ.Σ.)

Και έπεται συνέχεια …. καθώς με σχετικές ληφθείσες αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου, ανάλογες διαδικασίες αναμένεται να ξεκινήσουν για τη στελέχωση των παιδικών σταθμών , των αθλητικών και πολιτιστικών χώρων κ.α…..!!!

Γιατί κ. Καμπούρη δεν προχωρήσατε τον Φεβρουάριο του 2017 σε προγραμματισμό προσλήψεων για την κάλυψη των αναγκών σε προσωπικό των δομών του Νομικού Προσώπου , μέσω ΑΣΕΠ σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Εσωτερικών, ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε κάθε ενδιαφερόμενο άνεργο να συμμετέχει?

Γιατί συνεχίζετε με πρόσχημα την εύρυθμη λειτουργία του Νομικού Προσώπου, τις απευθείας αναθέσεις σε εξωτερικούς συνεργάτες εδώ και τρία χρόνια, σε όλες ανεξαιρέτως τις δομές του Νομικού Προσώπου;

Συμμεριζόμαστε απόλυτα την αγωνία σας για εύρυθμη λειτουργία του Νομικού Προσώπου προς όφελος των δημοτών αλλά δυστυχώς δεν μας πείθετε πια κ. Καμπούρη….

Και το τελευταίο φύλλο συκής έπεσε. Είναι ξεκάθαρο πια , σε κάθε εργαζόμενο, σε κάθε άνεργο, σε κάθε πολίτη αυτού του τόπου.

Καλούμε την δημοτική αρχή Βουρνού να δώσει εξηγήσεις στην χιακή κοινωνία που ταλανίζεται από την ανεργία. Η σιωπή της σε αυτή την περίπτωση δεν είναι χρυσός … το αντίθετο μάλιστα».