Σταμάτης Κάρμαντζης: Πιο επίκαιρο από ποτέ το μήνυμα της 25ης Μαρτίου

Μήνυμα με αφορμή τον εορτασμός της 25ης Μαρτίου εξέδωσε ο δήμαρχος Χίου κ. Σταμάτης Κάρμαντζης. Σε αυτό αναφέρει: “Με σεβασμό και περηφάνια τιμάμε και φέτος την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου. Η Ελληνική Επανάσταση αποτελεί ένα διαχρονικό σύμβολο και ορόσημο ηρωισμού, αγώνων ελευθερίας και εθνικής ανεξαρτησίας που δεν παύει να εμπνέει τις προσπάθειες όλων μας απέναντι στις σύγχρονες προκλήσεις.

Συγχρόνως, για όλους τους ορθοδόξους χριστιανούς η 25η Μαρτίου συνδέεται με το ελπιδοφόρο και χαρμόσυνο μήνυμα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου με το οποίο δόθηκε το έναυσμα για τη σωτηρία της ανθρώπινης ψυχής από τα δεσμά της αμαρτίας.

Σήμερα, έπειτα από το σκοτάδι της πανδημίας που το προηγούμενο διάστημα άλωσε την κανονικότητα της ζωής μας, η ιερή παρακαταθήκη των ηρώων – αγωνιστών του 1821 είναι πιο επίκαιρη παρά ποτέ. Η αλληλεγγύη, ο σεβασμός της ελευθερίας και της δημοκρατίας, η αγάπη για το συνάνθρωπο, η πίστη στη δύναμη της προσπάθειας αποτελούν σπουδαία εφόδια που διαποτίζουν την ψυχή μας για να πορευθούμε στο μέλλον, δίνοντας τις μάχες της δικής μας εποχής”.