Σταμάτησε η ανακοίνωση των στοιχείων για τις προσφυγικές ροές

Σταμάτησε εδώ και περίπου δέκα ημέρες, ουσιαστικά αμέσως μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019, η ανακοίνωση των στοιχείων για τις προσφυγικές – μεταναστευτικές ροές στα νησιά του Αιγαίου.

Τα στοιχεία αυτά αφορούν τον αριθμό των φιλοξενουμένων προσφύγων και μεταναστών στις δομές (ΚΥΤ κ.ά.) των πέντε νησιών (Χίος, Λέσβος, Σάμος, Λέρος και Κως), τις καθημερινές αφίξεις, καθώς και τις αναχωρήσεις σε δομές της ηπειρωτικής χώρας.

Η επεξεργασία των στοιχείων, σύμφωνα με τις καθημερινές αναφορές των κατά τόπους κέντρων υποδοχής και ταυτοποίησης, καθώς και άλλων αρμοδίων υπηρεσιών, γίνεται από το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Ελέγχου Συνόρων, Μετανάστευσης και Ασύλου (ΕΣΚΕΣΜΑ), που υπάγεται στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Το σχετικό καθημερινό δελτίο αποτύπωσης της εικόνας διαβιβάζεται στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, το οποίο και διαχειρίζεται την ανάρτησή του στην ιστοσελίδα του, καθώς και την διανομή του σε μέσα ενημέρωσης.

Η αναφερθείσα διαδικασία μέχρι το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής εξακολουθεί να γίνεται καθημερινά και κανονικά, πλην – όμως – οι αναρτήσεις και η δημοσιοποίηση των στοιχείων, για λόγους που δεν κατέστη δυνατόν – παρά τις προσπάθειάς μας – να πληροφορηθούμε, έχει σταματήσει για μεν την ιστοσελίδα του Υπουργείου από τις 19 Ιουνίου 2019 για δε άλλους αποδέκτες (μέσα ενημέρωσης) από την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2019. Το τελευταίο δελτίο αφορά την εικόνα της 4ης Ιουλίου 2019.

prosfigiko_roes 4.7.2019

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια