Σταματούν προσώρας οι εργασίες για τα τηγανέλαια της Λαγκάδας

Εντολή να απομακρύνει το μηχάνημα (τσάπα) από τον χώρο που προορίζεται για την εγκατάσταση της μονάδας καύσης τηγανέλαιων για την παραγωγή ενέργειας, στην Λαγκάδα Χίου, έχει πάρει σύμφωνα με πληροφορίες του astraparis.gr ο χειριστής της.

Η ενέργεια αυτή αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός της ημέρας και πιθανότατα πρόκειται για κίνηση τακτικής του επενδυτή της μονάδας, στον απόηχο των χθεσινών αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου Χίου για νομικές ενέργειες προσβολής των αποφάσεων αδειοδότησης της μονάδας, οι οποίες αν και εφόσον τελεσφορήσουν σημαίνει ότι ο επενδυτής θα έχει πετάξει τα χρήματά του για τις εκτελούμενες στο εξής εργασίες.

Από την εφορία αρχαιοτήτων Χίου έγινε γνωστό, πάντως, ότι δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί οι εργασίες των αρχαιολογικών τομών, που σημαίνει ότι η αναμενόμενη διακοπή εργασιών μάλλον έχει σχέση με τις αναφερόμενες (και εικαζόμενες) προθέσεις του επενδυτή.

Πάντως, στο σημείο (στον κόμβο της Λαγκάδας, στην θέση Καρυδάς) βρέθηκαν από πολύ πρωί, την Τρίτη 19 Μαρτίου 2019, κάτοικοι της περιοχής, στο πλαίσιο υλοποίησης των αποφάσεων της λαϊκής συνέλευσης, για την «περιφρούρηση» του χώρου.

Η αστυνομία δεν εμφανίσθηκε σήμερα, σημάδι ότι δεν υπάρχει πρόθεση εκτέλεσης εργασιών εκ μέρους του επενδυτή, άρα και λόγος για την παρουσία της στην περιοχή.

Η πρωινή «βάρδια» παραμένει στον χώρο και εξ όσων έχουν γίνει γνωστά η παρουσία των κατοίκων θα είναι διαρκής, στον απόηχο των αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου, των οποίων την υλοποίηση αναμένουν άμεσα.

Για τις 7.30 το βράδυ της Τρίτης έχει προγραμματισθεί συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου των κατοίκων της Λαγκάδας, προκειμένου να εκτιμήσουν την κατάσταση και να οργανώσουν τις περαιτέρω κινήσεις τους.

Φωτό αρχείου

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σχόλια