Στάση εργασίας από την ΑΔΕΔΥ για τους εργολάβους στο “Σκυλίτσειο”

Μέχρι την Αθήνα έφτασε η χάρη μας, εξαιτίας της ανάθεσης της καθαριότητας του Νοσοκομείου σε εργολάβους, με την ΑΔΕΔΥ κεντρικά, να κηρύσσει στάση εργασίας προκειμένου να διευκολύνει όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στη διαμαρτυρία του ΣΕΣΝΟΧ στο Νοσοκομείο για τους χειρισμούς της διοίκησης για την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας στο “Σκυλίτσειο”.

Η στάση εργασίας, μετά από σχετικό αίτημα του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ Χίου θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2021 από τις 10:00 έως τις 12:00 , με συμβολική συγκέντρωση στην πύλη του Νοσοκομείου.

Το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ καταγγέλλει τη διοίκηση υποστηρίζοντας ότι λειτουργεί κατ΄εντολή και είναι περισσότερο εκτεθειμένη από ποτέ σχετικά με την απόφαση της να παραχωρήσει την καθαριότητα σε ιδιώτες, ύστερα από τη “δημιουργική λογιστική”, με την οποία παρουσίασε την πρόταση ως συμφέρουσα, όπως αποκάλυψε το astraparis.gr .

“Αναγκάστηκε μετά τις καταγγελίες και τη δημοσιότητα που έλαβε το θέμα να αναρτήσει στη διαύγεια την οικονομικοτεχνική μελέτη που αδυνατεί να κρύψει τις προδιαγεγραμμένες αποφάσεις της κ. Κανταράκη και της διοίκησης του νοσοκομείου.

Δεν είναι μόνοι το έωλο επιχείρημα του ΦΠΑ, τον οποίο θα επιβαρυνθεί το νοσοκομείο κατά 68000 ευρώ ως παροχή υπηρεσίας , όπως ορθά  καταγγέλλεται από την ιστοσελίδα «Αστραπάρης», είναι και το νεφελώδες επιχείρημα περί αναρμοδιότητας των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ και  της «Επιθεώρησης εργασίας» να αποφανθούν για το νοσοκομειακό επίδομα , αν θα περιλαμβάνεται στη σύμβαση με τον ιδιώτη, για να αποκρύψουν όμως την ουσία του πράγματος που είναι γνωστή στον εργατικό και δημοσιοϋπαλληλικό χώρο.

Ότι οι εργολάβοι είναι ασύδοτοι, ότι επικρατεί τις περισσότερες φορές ο νόμος  της ζούγκλας, ότι παίρνονται πίσω τα δώρα, δεν τηρούνται οι συμβάσεις , τα βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα , πόσο μάλλον το νοσοκομειακό επίδομα, που σε κάθε σύμβαση του δημοσίου αυτό είναι υποχρεωτικό να δίνεται.

Με άλλα λόγια μας λέει η διοικήτρια και η κυβέρνηση της ΝΔ που εκπροσωπεί, η αγοραία λογική μας, η λογική κόστος-όφελος , που αφορά σε ανθρώπινες ζωές, για μας μεταφράζεται σε εξοικονόμηση χρημάτων , σε βάρος φυσικά των εργασιακών δικαιωμάτων και των δυνατοτήτων επιβίωσης αυτών των ανθρώπων.

Άξιος ο μισθός τους , ωστόσο δεν θα κάνουμε πίσω. Μαζί με το σωματείο του ΣΕΣΝΟΧ, απαιτούμε να σταματήσει κάθε διαδικασία παράδοσης της καθαριότητας σε εργολαβικά συμφέροντα” αναφέρει στην ανακοίνωση του το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ και καλεί τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στη στάση εργασίας διεκδικώντας:

“Τη μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου και την κάλυψη των κενών σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό”.

 

 

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια