Στάση Εργασίας από το Εργατικό Κέντρο για την υγεία

Στάση Εργασίας κηρύσσει την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023 από τις  11.30 έως τη λήξη του ωραρίου και καλεί τα μέλη του και τα σωματεία της δύναμης του να δώσουν το δυναμικό τους παρόν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την κατάσταση του τομέα της υγείας στο νησί μας  στην πλατεία Νικ. Πλαστήρα (Βουνακίου) την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023 στις 11.30.

Το Εργατικό κέντρο καλεί τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στην κινητοποίηση διεκδικώντας:

  • Άμεσες προσλήψεις ιατρών ακτινολόγων αλλά και όλων των ιατρικών ειδικοτήτων σε όλες τις δομές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας φροντίδας καθώς και του λοιπού απαραίτητου παραϊατρικού προσωπικού όλων των ειδικοτήτων.
  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χειριστών στο ακτινολογικό τμήμα
  • Άμεση κάλυψη του απαραίτητου εξοπλισμού
  • Δωρεάν δημόσια υγεία για όλους

Στην ανακοίνωση του παράλληλα αναφέρει: “Η κατάσταση που επικρατεί στον τομέα της υγείας στο νησί μας είναι απαράδεκτη. Η κυβέρνηση συνεχίζει να ακολουθεί την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων στην υγεία. Το νοσοκομείο της Χίου αντιμετωπίζει σοβαρότατες ελλείψεις σε προσωπικό (γιατροί, νοσηλευτές, παραϊατρικές ειδικότητες, επικουρικό προσωπικό) και σε μηχανήματα με αποτέλεσμα να μην μπορούν να καλυφθούν ούτε οι ανάγκες των κατοίκων του νησιού ούτε των επισκεπτών. Το ΕΚΑΒ διαθέτει ένα ασθενοφόρο για όλο το νησί και μειωμένο προσωπικό.

Σε όλη αυτή την τραγική κατάσταση έρχεται να προστεθεί και η περαιτέρω υποβάθμιση του ακτινολογικού τμήματος του νοσοκομείου μας. Ελλείψει του απαραίτητου ιατρικού προσωπικού αλλά και μηχανημάτων, η διοίκηση του νοσοκομείου αποφασίζει να αναθέσει τις διαγνωστικές διαδικασίες του ακτινολογικού στην Αθήνα και όχι να καλύψει τις κενές θέσεις προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα στην πλήρη υποβάθμιση του τομέα της υγείας αλλά και του επιπέδου διαβίωσης στο νησί μας’.