Σταύρος Τάσσος: Άλλος ο σκοπός πίσω από το Σκοπιανό

«Aυτή η κυβέρνηση κάνει τη βρώμικη δουλειά, περνά μέτρα που δεν μπορούσαν να περάσουν οι προηγούμενοι. Το Σκοπιανό και όσα επιχειρούνται αυτή την περίοδο έχουν στόχο να αποπροσανατολίσουν τον λαό, να κρυφτεί η φτωχοποίηση . Αν βγούμε από τα μνημόνια τον Αύγουστο, δεν θα βελτιωθεί η κατάσταση. Θα ακολουθήσουν ακόμη πιο σκληρά μέτρα. Ο λαός πρέπει να δημιουργήσει την κοινωνική συμμαχία, να διεκδικήσει αυτά όλα που έχασε κατά την κρίση και αμοιβές τέτοιες που να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες του, υπάρχει αυτή η δυνατότητα».

Τα παραπάνω μεταξύ άλλων είπε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο βουλευτής Λέσβου του ΚΚΕ κ. Σταύρος Τάσσος που πραγματοποίησε επίσκεψη στη Χίο.

Αναφορικά με το Σκοπιανό ο κ. Τάσσος υποστήριξε πως ζητούμενο κατ΄εντολή των ΗΠΑ είναι η ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, έτσι ώστε να απομακρυνθούν από την επιρροή της Ρωσίας. Ο ίδιος τόνισε ότι το ΚΚΕ έχει ξεκάθαρη και σταθερή θέση για το θέμα από το 1992, επισημαίνοντας ότι για το ονοματολογικό θα πρέπει αρχικά να εξαλειφθούν όλες οι αλυτρωτικές βλέψεις που υπάρχουν στο σύνταγμα των Σκοπίων, να υπάρχει σεβασμός των συνόρων κι ύστερα να δοθεί ένα σύνθετο όνομα με γεωγραφικό προσδιορισμό.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Τάσσος και για το προσφυγικό, έχοντας επισκεφτεί νωρίτερα και τη ΒΙΑΛ, μίλησε για απαράδεκτες συνθήκες υποστηρίζοντας πως ο λαός πρέπει να καταλάβει πως πίσω από την προσφυγιά και τους πολέμους κρύβονται οι πολιτικές των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και το καπιταλιστικό σύστημα που στην προσπάθεια του να ελέγξει τις πλουτοπαραγωγικές πηγές δημιουργεί και κλιμακώνει εντάσεις και πολέμους ανά τον κόσμο.

Υποστήριξε πως οι πρόσφυγες δεν πρέπει να εγκλωβίζονται στο νησί αλλά ως πρόσφυγες να επιλέγουν τον τόπο που θέλουν να μεταφερθούν, ενώ για τους ντόπιους σημείωσε πως πρέπει να αποζημιώνονται για τις ζημιές στις οποίες υφίστανται. Σε κάθε περίπτωση πάντως διεμήνυσε πως «σαν λαός δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα, έχουμε βιώσει προσφυγιά και μετανάστευση και πρέπει οργανωμένα οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα να αναγνωρίσουν ποια είναι η πραγματική αιτία για τα προβλήματα τους».

Σχετικά με την επικείμενη επίσκεψη στο νησί των στελεχών της Χρυσής Αυγής και της διεξαγωγής της αντιφασιστικής συγκέντρωσης, είπε πως το ΚΚΕ επιθυμεί την απομόνωση της Χρυσής Αυγής, που είναι μια φασιστική και εγκληματική οργάνωση κι οποιαδήποτε εκδήλωση διαμαρτυρίας εναντίον της είναι θετική.

Ο κ. Τάσσος επισκέφτηκε χώρους δουλειάς, τον ΝΗΡΕΑ, τα ΕΛΤΑ και το πρώην ΙΚΑ.

TASSOS STAUROS 2

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια