«Σταυροί στο Μέτωπο» – Προβολή και καφενείο στο Αντίβαρο

Το αντιπολεμικό αριστούργημα του Στάνλεϊ Κιούμπρικ «Σταυροί στο Μέτωπο» θα δούμε στο Αντίβαρο την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 19.30.
Την αντιπολεμική ταινία-ορόσημο του Στάνλεϊ Κιούμπρικ «Σταυροί στο Μέτωπο» («Paths of Glory»), με πρωταγωνιστή τον Κερκ Ντάγκλας που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή, θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε την Κυριακή 16/2 στον Κοινωνικό Χώρο Αντίβαρο.
Είναι χαρακτηριστικό ότι αυτό το φιλμ του 1957, απαγορεύτηκε σε πολλές χώρες της μεταπολεμικής Ευρώπης, ιδίως δε σε Γαλλία και Γερμανία, ανάμεσα στ’ άλλα και για τη φράση «ο πατριωτισμός είναι το τελευταίο καταφύγιο των καθαρμάτων»:  που ακούγεται  από τα χείλη του Κερκ Ντάγκλας (και αποδίδεται στον Samuel Johnson). Οι απαγορεύσεις ωστόσο δεν στάθηκαν ικανές να εμποδίσουν την εισπρακτική και καλλιτεχνική επιτυχία του έργου.
Ο αυτοδιαχειριζόμενος χώρος «Αντίβαρο» θα είναι ανοιχτός από τις 6.30 το απόγευμα και αυτή την Κυριακή, 16 Φεβρουαρίου 2020, για καφέ/τσάι/ποτό και κουβέντα για τα τρέχοντα. Η προβολή της ταινίας θα ξεκινήσει περί τις 19.30
Το «Αντίβαρο» (https://www.facebook.com/antivaro.chios/), βρίσκεται στην οδό Καλοπλύτου 44, και η είσοδος είναι φυσικά ελεύθερη.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια