Στη Χίο το 6ο Αιγαιοπελαγίτικο Οδοντιατρικό Συνέδριο

Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Χίου διοργανώνει το 6ο Αιγαιοπελαγίτικο Οδοντιατρικό Συνέδριο με θεματικό τίτλο «Οδοντιατρικό ταξίδι στο νησί της μαστίχας», από τις 5 και 6 Ιουλίου 2024 στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Χίου.

Συνδιοργανωτές είναι η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, ο Δήμος Χίου και οι  Οδοντιατρικοί Σύλλογοι των νησιών του Αιγαίου (Λέσβου, Σάμου, Δωδεκανήσων και Κυκλάδων). Επιστημονικός Υπεύθυνος του Συνεδρίου θα είναι ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Επιστημονικών Θεμάτων (Ι.Ε.ΘΕ.), Καθηγητής Αθανάσιος Ε. Αθανασίου και προσκεκλημένοι ομιλητές θα είναι διακεκριμένοι Καθηγητές Οδοντιατρικής.

Την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου θα κηρύξει ο Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών, Δρ. Σταμάτιος Κριμιζής, την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024 19:30-21:00. Παρόντες θα είναι οι Πρόεδροι των Οδοντιατρικών Σχολών Αθηνών και Θεσσαλονίκης καθώς και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας. Κατά τη διάρκειά της θα λάβει χώρα Τελετή Αδελφοποίησης του Συλλόγου μας με τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Αττικής (1η φορά στην ιστορία του μεγαλύτερου συλλόγου της Χώρας) καθώς και με τον Παγκύπριο Οδοντιατρικό Σύλλογο.

Η συντονισμένη προσπάθεια της Οργανωτικής Επιτροπής, η παρουσία των εξαιρετικών ομιλητών, η πολύπλευρη θεματολογία του συνεδρίου και το πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα, παρέχουν τα εχέγγυα για μία άρτια και επιτυχημένη επιστημονική εκδήλωση.

Ορμώμενοι από τον θεματικό τίτλο, η Οργανωτική Επιτροπή αποφάσισε η απογευματινή συνεδρία του Σαββάτου, 6 Ιουλίου 2024, να διεξαχθεί στο Μουσείο Μαστίχας Χίου το οποίο ιδρύθηκε και λειτουργεί με τη φροντίδα του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς. Πριν την επιστημονική συνεδρία, μέρος της οποίας θα σχετίζεται με την ευεργετική επίδραση της μαστίχας Χίου στην στοματική και στη γενική υγεία, έχουν προγραμματισθεί ξεναγήσεις των συνέδρων και των συνοδών μελών στο χώρο του μουσείου που αποτελεί κόσμημα για το νησί μας και ιδιαίτερα για τα Μαστιχοχώρια μας. Ευχαριστούμε την εταιρεία Mediterra_mastihashop για την ευγενική χορηγία της ανωτέρω εκδήλωσης.