Στη Ρουμανία μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Βροντάδου

Στη Ρουμανία με το πρόγραμμα Erasmus+ με θέμα Friend me. Dont bully me  βρέθηκαν πέντε μαθητές και μαθήτριες με δύο καθηγητές του 1ου ΕΠΑΛ Βροντάδου.

Στη διάρκεια της εβδομάδας της παραμονής τους εκεί (7 ως 11 Μαρτίου) τους υποδέχτηκε το Καλλιτεχνικό Σχολείο Colegiul De Arta “Ciprian Porumbescu, το οποίο οργάνωσε και διεξήγαγε δραστηριότητες σχετικές με το θέμα του σχολικού εκφοβισμού.

Στα πλαίσια του προγράμματος πραγματοποιήθηκαν  παρουσιάσεις και διαλέξεις από εκπροσώπους εκπαιδευτικών και διοικητικών θεσμών  που δραστηριοποιούνται για την καταπολέμηση του bullying, συζητήσεις, βιωματικά εργαστήρια και θεατρικά παιχνίδια που  έδωσαν την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να  συνειδητοποιήσουν τη δύναμη της ενσυναίσθησης και της αλληλεγγύης στο σχολικό και ευρύτερο περιβάλλον.

Ήρθαν σε επαφή με την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της Ρουμανίας παρακολουθώντας τη συναυλία κλασικής και μοντέρνας μουσικής μαθητών και καθηγητών του σχολείου που είχε τη φιλοξεία, την παράσταση-μιούζικαλ «Ο Μικρός Πρίγκιπας»  στο θέατρο της πόλης και την παράσταση «Έθιμα, Τραγούδια και Χοροί της Άνοιξης» στο πανεπιστήμιο. Επίσης επισκέφτηκαν το Ιστορικό Μουσείο, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και το Πλανητάριοκαι λάλλα αξιοθέατα.

Υπεύθυνος του προγράμματος είναι ο εκπαιδευτικός του σχολείου μας Ξενάκης Ανδρέας με συνοδό την εκπαιδευτικό Ιωαννίδου Αλεξάνδρα. Οι μαθητές/τριες που συμμετείχαν ήταν οι : Πολίτη Ιωάννα Αναστασία, Ισλαμάι Μπεσιάνα, Φλάμου Μαρία, Βρυώνης Γεώργιος και Κάβουρας Βασίλειος

 

Σχόλια