Στη Σάμο ο Ανδρέας Μιχαηλίδης

Στη Σάμο βρέθηκε το διήμερο 25 και 26 Ιουνίου 2020 ο βουλευτής Χίου και αναπληρωτής τομεάρχης Υγείας κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης.

Κατά την παραμονή του στο νησί ο βουλευτής συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου κ. Μουτζούρη, τον εδαφικό Αντιπεριφερειάρχη Σάμου κ. Πανουράκη καθώς και με τους Δημάρχους Ανατολικής και Δυτικής Σάμου κ. Στάντζο και Λυμπέρη. Κατά την συνάντηση με τον Περιφερειάρχη, μεταξύ άλλων συζητήθηκε το προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα των νησιών. Από την πλευρά του ο βουλευτής επεσήμανε την αναγκαιότητα της απαρέγκλιτης προσήλωσης στις ομόφωνες αποφάσεις του περιφερειακού Συμβουλίου και των δημοτικών συμβουλίων σχετικά με τις σχεδιαζόμενες δομές από τον Υπουργό Ασύλου κ. Μηταράκη. Ο κ. Περιφερειάρχης δήλωσε πως δεν υπάρχει από μεριάς του καμία διαφοροποίηση από τις θέσεις αυτές. Με τους υπόλοιπους αυτοδιοικητικούς παράγοντες συζητήθηκαν τα μεγάλα έργα του νησιού τα οποία λιμνάζουν, καθώς και οι πρωτοβουλίες που πρέπει να ληφθούν άμεσα.

Κατά τις συναντήσεις με τους παραγωγικούς φορείς (ξενοδόχοι, έμποροι κ.α.) τονίστηκε η απόλυτη ανάγκη για άμεση ενίσχυση της ρευστότητας της αγοράς, για την αντιμετώπιση της τραγικής κατάστασης που έχει διαμορφωθεί και που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι.

Κατά την επίσκεψη σε υγειονομικές μονάδες του νησιού (Κ. Υ. Καρλοβάσου, ΤΟΜΥ Βαθέως) διαπιστώθηκε η άμεση ανάγκη για μόνιμες προσλήψεις ιατρικού κυρίως προσωπικού καθώς και η στελέχωση του ΕΚΑΒ.

Η συνάντηση με τους Κοσμήτορες των Σχολών του Πανεπιστημίου Αιγαίου που βρίσκονται στη Σάμο ανέδειξαν τα ζητήματα κυρίως των υποδομών του πανεπιστημίου καθώς και των φοιτητικών εστιών.

Κατά την επίσκεψη στον Συνεταιρισμό των Οινοπαραγωγών, ο βουλευτής ενημερώθηκε για την πορεία της επιχείρησης και τους σχεδιασμούς για το μέλλον.

Συναντήθηκε, επίσης, με μέλη του σωματείου ΑμεΑ του νησιού, με τους οποίους συζητήθηκαν κυρίως ζητήματα προσβασιμότητας σε υποδομές και υπηρεσίες.

Τέλος, παρευρέθηκε και μίλησε σε συγκέντρωση μελών του ΣΥΡΙΖΑ στα γραφεία της Ν.Ε. του κόμματος στο Βαθύ. Θλιβερή είναι η διαπίστωση για την ελλειμματική κοινοβουλευτική εκπροσώπηση του νησιού το τελευταίο διάστημα, γεγονός που υπογραμμίστηκε από παράγοντες της Σάμου. Ο βουλευτής δήλωσε πως άμεσα θα αναληφθούν πρωτοβουλίες για ανάδειξη των θεμάτων του νησιού μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια