Στη Βουλή τα αυθαίρετα του δήμου στις παραλίες

Το θέμα των αυθαιρέτων κατασκευών, που έχουν γίνει από τον δήμο Χίου σε παραλίες του νησιού φέρνει στη Βουλή ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης, με ερώτησή του προς τον υπουργό Οικονομικών.

Ο κ. Μιχαηλίδης αναφέρεται, συγκεκριμένα, σε έργα «χωρίς άδεια στον αιγιαλό, την παραλία και τη θάλασσα που έχουν γίνει από ΟΤΑ και φορείς του Δημοσίου». Πρόκειται, όπως είναι γνωστό, για προσχώσεις της θάλασσας και κατασκευές, όπως στον Βροντάδο και στην περιοχή της Μπέλλα Βίστα.

Προσθέτει δε στην ανακοίνωσή του ότι «το ζήτημα αυτό, ως γνωστόν, απασχολεί τον δήμο Χίου, καθώς αφορά σειρά παλαιότερων έργων στο παραλιακό μέτωπο του νησιού, τα οποία αν και εξυπηρετούν ως επί το πλείστον κοινωφελείς ανάγκες, θεωρούνται αυθαίρετες κατασκευές».

Την ερώτηση αυτή, την οποία συνυπογράφουν 11 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς το συγκεκριμένο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και άλλοι δήμοι της χώρας.

Οι βουλευτές ζητούν από το αρμόδιο υπουργείο «να νομοθετήσει μια λειτουργική διαδικασία μέσω της οποίας θα μπορούν οι ΟΤΑ, υπό όρους που θα διασφαλίζουν την δημόσια περιουσία και την προστασία του περιβάλλοντος, να καταθέσουν αιτήσεις νομιμοποίησης τέτοιων έργων».