Στη Βουλή από το ΚΚΕ τα προβλήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χίου

Στη Βουλή μέσω ερώτησης που κατέθεσαν στον αρμόδιο υπουργό οι βουλευτές του ΚΚΕ κ.κ.Σταύρος Τάσσος και Μανώλης Συντυχάκης, έφτασαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Πυροσβεστική Υπηρεσία Χίου κι αναδείχθηκαν ύστερα από την τελευταία επίσκεψη των υποψηφίων της ΛΑΣ.

“Η Πυροσβεστική Υπηρεσία της νήσου Χίου αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα και πολλά από αυτά έχουν πάρει μόνιμο χαρακτήρα, τα τελευταία χρόνια.

Πρόκειται για περιοχή που έχει κατά το παρελθόν υποστεί μεγάλες καταστροφές από πυρκαγιές.

Τα προβλήματα αυτά σχετίζονται με το μειωμένο έμψυχο δυναμικό της Πυροσβεστικής στη Χίο. Παράλληλα το προσωπικό αυτό έχει τρεις διαφορετικές συμβάσεις στην υπηρεσία, με διαφοροποιημένα καθήκοντα.

Ο στόλος των οχημάτων είναι γερασμένος.  Υπάρχουν οχήματα από τη δεκαετία του ΄80 και ο μέσος όρος ηλικίας των οχημάτων είναι πάνω από 20 χρόνια.

Τα αναλώσιμα υλικά σε μάνικες, μάσκες είναι ανεπαρκή και είναι απαράδεκτο το προσωπικό της Πυροσβεστικής να αγοράζει με δικά του χρήματα υλικά, γιατί έχει λήξει το όριο ζωής τους, όπως κιβώτια και σακούλες για τη συσκευασία στολών για χημικά. Ακόμη προβλήματα υπάρχουν στο κτήριο της Πυροσβεστικής και το προσωπικό με δικά του χρήματα επισκευάζει τις φθορές που υπάρχουν.

Επίσης, παρά τις προτάσεις που έχουν κατατεθεί από τη μεριά της Πυροσβεστικής για την προετοιμασία για την αντιπυρική περίοδο δεν έχει παρθεί καμιά πρωτοβουλία από τη μεριά της κυβέρνησης.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι μεγάλες για αυτή την απαράδεκτη κατάσταση. Είναι συνέχεια των πολιτικών που εφάρμοσαν όλα τα προηγούμενα χρόνια οι κυβερνήσεις της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κ. Υπουργός τι μέτρα θα πάρει τώρα η κυβέρνηση για την οργάνωση της πυροπροστασίας της Χίου, για να μην ξαναζήσουν οι κάτοικοι του νησιού τον εφιάλτη των πυρκαγιών”, αναφέρουν στην ερώτηση τους οι βουλευτές.

 

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια