Στη βουλή από τον Καμίνη η έλλειψη αιματολόγων

Το μείζον πρόβλημα της παρουσίας μίας μόνο αιματολόγου στη Χίο θέτει με ερώτησή του προς τον Υπουργό Υγείας κ. Θανάση Πλεύρη ο βουλευτής Επικρατείας του Κινήματος Αλλαγής κ.   Γιώργος Καμίνης. 

Σύμφωνα με την ερώτηση του Γιώργου Καμίνη, η μοναδική αιματολόγος της Χίου διατηρεί μονάδα ημερήσιας νοσηλείας, όπου γίνονται χημειοθεραπείες και μεταγγίσεις, ασχολείται με τους ασθενείς που υποφέρουν από μεσογειακή αναιμία, κάνει τις συμβουλευτικές στις άλλες κλινικές, και έχει υπό την εποπτεία της ακόμη και τα αιματολογικά περιστατικά που χρήζουν νοσηλείας στην παθολογική κλινική, αφού στο νησί δεν υπάρχει αιματολογική κλινική.

Είναι προφανές από τα παραπάνω πως δεν επαρκεί μία μόνο αιματολόγος για ένα νησί με 50.000 κατοίκους. Για να υπάρξει όμως δεύτερος αιματολόγος πρέπει να προηγηθεί τροποποίηση των οργανικών θέσεων στο νοσοκομείο Χίου, καθώς προβλέπεται μόνο μία μόνιμη θέση, και αυτή στον εργαστηριακό τομέα. Στην ερώτησή του, ο κ. Γιώργος Καμίνης ερωτά τον Υπουργό τι προτίθεται να κάνει για να βελτιωθεί η κατάσταση αυτή.