Στη Βουλή από τον ΣΥΡΙΖΑ η αύξηση των τελών ελλιμενισμού στα μικρά σκάφη

Ερώτηση για την  αύξηση των τελών ελλιμενισμού των μικρών σκαφών κατέθεσαν 29 βουλευτές και βουλεύτριες του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ με πρωτοβουλία του αναπληρωτή τομεάρχη Νησιωτικής Πολιτικής και βουλευτή Χίου κ. Ανδρέα Μιχαηλίδη.

Η ερώτηση απευθύνεται στον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών οι οποίοι στις 8 Ιουλίου εξέδωσαν ΚΥΑ με την οποία σχεδόν τριπλασιάζονται – από 11 ευρώ σε 30 ευρώ ανά μέτρο – τα τέλη πρυμνοδέτησης των μικρών σκαφών (έως 7 μέτρων).

Πέραν του γεγονότος ότι η αύξηση των τελών ελλιμενισμού δεν επεκτείνεται και στους ιδιοκτήτες μεγαλύτερων σκαφών, η Υπουργική Απόφαση πλήττει ιδιαίτερα τους ερασιτέχνες αλιείς, οι περισσότεροι εκ των οποίων εντάσσονται στην κατηγορία των μικρών σκαφών.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητούν από τους αρμόδιους Υπουργούς να εκθέσουν και να τεκμηριώσουν τους λόγους αύξησης των τελών ελλιμενισμού των μικρών σκαφών και τους ρωτούν αν προτίθενται να πάρουν πίσω αυτήν την αύξηση, μεταξύ άλλων και ως μέσο προστασίας της ερασιτεχνικής αλιείας.

 

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια